بنت: دادگاه لاهه راه اساسی تأمین عدالت برای قربانیان از جمله در افغانستان است


 بنت: دادگاه لاهه راه اساسی تأمین عدالت برای قربانیان از جمله در افغانستان است

جمهوری مدارا: ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید که دادگاه بین‌المللی کیفری یکی از راه‌های اساسی تأمین عدالت برای قربانیان جنایات بین‌المللی، از جمله در افغانستان است.

آقای بنت (جمعه‌شب ۲۱ جدی) در برگه ایکس خود ضمن حمایت از درخواست دیگر کنارشناسان سازمان ملل متحد، از مجلس سنای امریکا خواست که لایحه قطع بودجه برای این دادگاه را رد کند.

بنت نوشته است: «دیوان کیفری بین‌المللی به قربانیان جنایات بین‌المللی، از جمله در افغانستان، یک راه اساسی برای پاسخ‌گو سازی و حسابدهی ارائه می‌دهد».

کارشناسان سازمان ملل روز گذشته از مجلس سنای امریکا خواستند که با لایحه تحریم و قطع کمک‌های آن کشور به دادگاه بین‌المللی کیفری مخالفت کند.

مجلس نمایندگان امریکا قانونی را تصویب کرده که براساس آن افرادی که برای تحقیق، بازداشت یا پیگرد قانونی شهروندان امریکایی از سوی دادگاه بین‌المللی مؤظف شوند، تحریم می‌شوند. 

این قانون بودجه‌ اختصاصی امریکا به دیوان کیفری بین‌المللی را قطع و هرگونه تخصیص مالی جدید برای آن را ممنوع می‌کند.

این قانون پس از آن تصویب شده است که دادگاه لاهه حکم بازداشت نخست‌ وزیر اسرائیل و وزیر دفاع پیشین این کشور را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جنگ غزه صادر کرد.

کارشناسان سازمان ملل از تصویب چنین قانونی در مجلس نمایندگان امریکا برای تحریم دادگاه کیفری بین‌المللی ابراز نگرانی کرده‌اند. 

ریچارد بنت در واکنش به این تصمیم سنای امریکا، نوشته است که تحریم‌ها و تهدیدها علیه دیوان کیفری بین‌المللی و کارکنان آن، مصئونیت از مجازات را در موقعیت‌هایی که عدالت بیشتر مورد نیاز است، ترویج می‌کند.

در همین حال، ریچارد بنت تأکید کرده است که جهان بیش از هر زمان دیگر به عدالت نیاز دارد و تحریم دادگاه بین‌المللی کیفری از سوی امریکا نقض حقوق بشر است.

مطالب مرتبط