جمهوری مدارا: سازمان عفو بینالملل برنامه دولت پاکستان برای اخراج اجباری مهاجران افغان را مبهم و خودسرانه خوانده و از دولت این کشور خواسته روند اخراج اجباری مهاجران افغان را باید متوقف کند.
دولت پاکستان تا ۳۱ ماه مارچ به مهاجران افغانستان به خصوص دارندگان کارت شهروندی، هشدار داده است که این کشور را ترک کنند.
سازمان عفو بینالملل در اعلامیهای که امروز (چهارشنبه، ۶ حمل) منتشر کرده است ضمن درخواست از دولت پاکستان برای توقف روند اخراج اجباری مهاجران افغان، تصریح کرده است که اخراج مهاجران، هیچگونه توجیهی ندارد.
این سازمان بینالمللی ابراز نگرانی کرده است که اخراج مهاجران افغان بعد از تاریخ ۳۱ ماه مارچ ممکن است زندگی هزاران پناهجوی اهل افغانستان را به خطر خواهد انداخت.
براساس برنامهای که دولت پاکستان برای اخراج مهاجران افغان ترتیب داده، نخست مهاجران افغان از شهرهای اسلام آباد و راولپندی بیرون شده وپس از ۳۱ ماه مارچ از پاکستان اخراج خواهند شد.
براساس مهلت تعیین شده از سوی دولت پاکستان، دارندگان کارت ثبت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان باید به شهرهای دیگر پاکستان منتقل شوند و سایر مهاجران، از جمله افرادی دارای کارت شهروندی افغانستان، اخراج میشوند.
در بیانیه سازمان عفو بینالملل دولت پاکستان به مهاجرستیزی متهم شده و از اینکه پاکستان به مهاجران افغان به عنوان تهدید نگاه می کند، بیانصافی خوانده است.
در اعلامیه به نقل از ایزابل لاسی، معاون بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بینالملل آمده است: «ضربالاجل بیرحمانه و تغییرناپذیر دولت پاکستان، که کمتر از یک هفته باقی مانده است، برای اخراج پناهجویان و پناهندگان افغانستان از دو شهر بزرگ، نشاندهندهی بیاحترامی به قوانین بینالمللی حقوق بشر، بهویژه اصل عدم بازگشت است. این دستورات اجرایی مبهم نه تنها وعدههای دولت (پاکستان) را نقض میکند، بلکه بیتوجهی به درخواستهای مکرر سازمانهای حقوق بشری برای حمایت از حقوق پناهندگان افغانستان را نشان میدهد.»
عفو بینالملل جابهجایی شهروندان مهاجر افغانستان در پاکستان را که قرار است در کشورهای سوم اسکان داده شوند، به خارج از شهرها و دور از سفارتخانههایی که به آنان وعده انتقال و مدرک سفرداده اند، ابراز نگرانی کرده است.
عفو بینالملل از پاکستان خواسته است که طرح اخراج مهاجران را لغو و اقدامات اصلاحی را در چارچوب قوانین بینالمللی انجام دهد.
مهاجران افغان مقیم پاکستان، با نزدیک شدن مهلت ۳۱ مارچ، نسبت به اخراج اجباری از این کشور به شدت نگران اند.