بحران آموزشی در افغانستان؛ اوچا در مورد آینده دختران هشدار داد


 بحران آموزشی در افغانستان؛ اوچا در مورد آینده دختران هشدار داد

جمهوری مدارا: اوچا در گزارش تازه‌اش از افزایش خطر بی‌سوادی، کار کودکان و ازدواج زود هنگام در پی ممنوعیت آموزش دختران و نبود اقتصاد در افغانستان خبر داده است.

این سازمان روز ( سه‌شنبه ۱۹ حمل) اعلام کرده است که ۱.۵ میلیون دختر تحت حاکمیت طالبان از سه سال بدین‌سو از آموزش بالاتر از صنف ششم مکتب محروم شده اند.

براساس گزارش این سازمان، فقر و نبود توسعه از جمله چالش‌های اساسی و بلند مدت در افغانستان دانسته می‌شود.

در گزارش اوچا آمده است که ۹ میلیون کودک و ۸۸۸ هزار معلول نیاز به آموزش دارند.

اوچا گفته است که طالبان در جنوری ۲۰۲۳ دستور داده‌ است که صنف‌های آموزشی از نهادهای خارجی به نهادهای داخلی و اداره‌های معارف سپرده شود.

این سازمان می‌گوید که این تغییر باعث شده دسترسی به آموزش به‌ شدت کاهش یافته و تا دسمبر ۲۰۲۴ تنها یک هزار و ۳۱۵ صنف از چهار و ۳۳۲ صنف انتقالی فعال مانده‌ است.

اوچا گفته است که حدود ۵۲ هزار کودک، که بیشترشان دختران اند، ترک تحصیل کرده‌اند و تمرکز طالبان بر مکتب‌های دولتی، آینده آموزش در مناطق محروم را تحت تاثیر قرار داده است.

بر مبنای گزارش اوچا، ارزیابی که در سال ۲۰۲۴ صورت گرفته بود نشان می‌دهد که ۱۱ درصد از خانواده‌ها به دلیل فقر و نبود اقتصاد مانع آموزش فرزندان خود شده است و آنان آموزش را از اولویت شان خارج کرده اند.

در گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۴ فقط ۲۰ درصد از ۱۸۲ هزار کودک بازگشته از خارج کشور توانسته‌ اند که به مکتب بروند.

 اوچا هشدار داده که در سال ۲۰۲۵ شمار کودکان محروم از مکتب بیشتر خواهد شد.

اوچا می‌گوید برای کمک فوری آموزشی در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به ۹۳.۳ میلیون دالر نیاز است تا از ۸۳۱ هزار کودک پشتیبانی صورت گیرد.

به گفته اوچا این پول برای تهیه مواد درسی، آموزش معلمان، ساخت صنف‌های موقت و کمک به صنف‌های است که به مکتب رسمی دسترسی ندارد.

مطالب مرتبط