جمهوری مدارا: جنبش اعتراضی زنان «پنجرهی امید» در واکنش به رصد و کنترل شبکههای اجتماعی توسط طالبان، آن را تلاشی آشکار این گروه برای خاموشکردن صدای مردم، سرکوب افکار مستقل و محدودسازی آزادی بیان توصیف کرده است.
در اعلامیهای که روز (شنبه، ۲۷ ثور) از طرف این جنبش منتشر شده، آمده است که طالبان با سوءاستفاده از مفاهیمی چون «اخلاق» و «مفاسد»، در تلاش است حقیقت را سرکوب و سکوتی ترسآلود بر جامعه تحمیل کند.
این جنبش هشدار داده است که چنین اقداماتی میتواند بهانهای برای ظلم، بازداشتهای خودسرانه، شکنجه و آزار کسانی باشد که تنها ابزارشان سخن است.
اعضای این جنبش تصریح کردهاند که رصد شبکههای اجتماعی توسط طالبان به معنای نقض آشکار حریم خصوصی مردم است.
آنان همچنین تأکید کردهاند که «هیچ حکومتی حق ندارد اندیشه را فیلتر، سخن را جرم و زندگی دیجیتال مردم را میدان سرکوب بسازد.»
به باور اعضای این جنبش، شبکههای اجتماعی نه ابزار انحراف، بلکه سنگری در برابر ظلم و بیعدالتی هستند.
این واکنشها پس از آن مطرح میشود که هفته گذشته سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعلام کرد استفاده «غیراخلاقی و غیرمشروع» از شبکههای اجتماعی جرم است و کاربران متخلف تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
او هشدار داده بود که این وزارت تمامی کاربران و صفحاتی را که به گفته او «در تلاش برای تخریب فکر، عقیده و روان مردم هستند»، شناسایی و تعقیب خواهد کرد.
این اقدامات با واکنش گسترده فعالان شبکههای اجتماعی، سازمانهای حقوق بشری و جنبشهای اعتراضی زنان مواجه شده است.