جمهوری مدارا: دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که نهادهای کمکرسان برای دفاع از حقوق زنان و دختران و جلوگیری از محدودیتهای بیشتر طالبان در افغانستان، تلاش میکنند.
اوچا با نشر گزارشی گفته است که در حال حاضر، اکثر کشورهای که به افغانستان کمک میکنند به گونۀ فزیکی در این کشور سفیر نداشته و هیچ کانال ارتباطی رو در رو بین این کشورها با طالبان موجود نیست.
اوچا گفته است که به دلیل عدم حضور نمایندگی کشورها در افغانستان، نهادهای کمکرسان با طالبان در بارۀ دفاع از حقوق زنان و دختران و همچنان مشارکت آنان در روند توزیع کمکهای بشری گفتوگو میکنند.
در گزارش اوچا تأکید شده است که سازمان ملل متحد، برای دسترسی زنان به کار و افزایش ظرفیت آنان در روند عملیاتی کمکهای بشری در افغانستان تلاش بیشتر خواهد کرد.
گروه طالبان با ممنوعیت کار زنان، روند توزیع کمکهای بشری را به مشکل مواجه کرده و سازمانهای امداد رسان میگویند چنین سیاستی بر نحوه پاسخ دهی به خانوادهای نیازمند تأثیر میگذارد.
اوچا نوشته است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، این گروه تا اکنون کم از کم ۳۹۲ دستورالعمل صادر کرده است که هریک به گونه مستقیم بر فعالیتهای بشردوستانه اثر گذاشته است.
این سازمان از محدودیتهای طالبان بر کارمندان زن در نهادهای امدادرسان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این اقدامات، روند رسیدگی به نیازمندان را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
گفته میشود ۷۱ مورد از دستورالعملهای طالبان به گونه ویژه مشارکت زنان را در روند کمکهای بشردوستانه هدف قرار داده است که بیشتر این فرمانها در زمینه حجاب، فعالیت زنان و کاهش حقوق کارمندان زن است.
در گزارش اوچا با اشاره به توشیح قانون امر به معروف طالبان آمده است که این قانون محدودیتهای تبعیضآمیز موجود در افغانستان را تقویت و بر روند کمکرسانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
به گفته اوچا تنها در ماه گذشته میلادی، نهادهای امدادرسان از ۱۷۳ مداخله در روند کمکرسانی به نیازمندان خبر دادند که ۹۸ درصد این مداخلات، توسط مقامهای طالبان انجام شده است.
اوچا بار دیگر نسبت به کاهش بودجه برای رسیدگی به خانوادههای نیازمند در افغانستان هشدار داده و از کشورهای کمککننده خواسته است که به کمکهای خود به مردم این کشور ادامه دهند.