جمهوری مدارا: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گزارش داده است که در جریان سال گذشته، برای ۶.۳ میلیون دانشآموز دختران و پسران در افغانستان مواد درسی فراهم کرده است.
مسئولان این سازمان در افغانستان گفته اند که این سازمان به ادامه کمکهای خود به دانشآموزان در این کشور ادامه خواهد داد.
در همین حال دفتر صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد برای اطفال در افغانستان، از ایجاد ۵۰۰ مکتب روستایی و مراکز آموزشی در ولایت بدخشان خبر داده و گفته است که در حال حاضر، هزاران کودک، به شمول دختران، در این مکتبها مصروف آموزش هستند.
این سازمان پیشتر گفته بود که با ایجاد این صنفهای جدید، برای ۱۴۰هزار دختر و پسر در مناطق روستایی افغانستان فرصت آموزش فراهم خواهد شد. با این حال یونیسف در مورد شمار دقیق کودکان دانشآموز در این مکاتب معلومات نداده است.
در گزارش اداره یونیسف آمده است که مکاتب و آموزشگاههایی روستایی در ولایت بدخشان به کمک دولت کوریایی جنوبی ایجاد شده است.
براساس یک خبر دیگر، سفارت جاپان در کابل نیز از آغاز روند کمک بکسهای مکتب برای هزاران دانشآموز در افغانستان خبر داده است.
این سفارت گفته است که یک شرکت جاپانی بنام کوراری، حدود ۲۰ سال است که روی پروژه اهدای بکسهای دست دوم به کودکان افغانستان کار میکند.
مسئولان سفارت جاچان در کابل ابراز امیدواری کرده است این پروژه به بسیاری از کودکان افغانستان کمک کند تا درس بخوانند و به رویاهای خود برسند.
یونیسف از ادامۀ کمکهای جاپان برای رسیدگی به مشکلات دانشآموزان افغانستان قدردانی کرده و خواستار ادامۀ این کمکها شده است.
این در حالی است که حکومت طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، فقط به دختران اجازه آموزش تا صنف ششم را داده و دختران و زنان را از تحصیل در دورههای متوسطه و لیسه و دانشگاهها منع کرده است.
همچنان طالبان تاکنون به خواستهای جامعه جهانی در مورد گشایش مکاتب بالاتر از صنف ششم برای دختران و دانشگاهها برای دختران و زنان پاسخی نداده است، اما مقامات این حکومت بارها گفته اند که ممنوعیت آموزش و تحصیل برای دختران و زنان دایمی نیست.