ریچارد بنت: اگر قانون امر به معروف طالبان تغییر نکند، نسل‌ آینده‌ براساس آن شکل خواهد گرفت


 ریچارد بنت: اگر قانون امر به معروف طالبان تغییر نکند، نسل‌ آینده‌ براساس آن شکل خواهد گرفت

جمهوری مدارا: ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید اگر قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان برعکس نشود، نسل‌های آینده‌ای مردم افغانستان براساس آن شکل خواهد گرفت.

قانون امر به معروف طالبان که اخیرا توشیح شده است، محدودیت‌های سنگینی را بر زندگی مردم افغانستان به خصوص زنان وضع کرده و حتا صدای زنان در این قانون «عورت» خوانده شده است.

آقای بنت در یک نوار تصویری که شب گذشته به‌مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان منتشر کرده است، اقدام طالبان بر وضع قانون امر به معروف را یک اقدام سرکوب‌گرانه خوانده است.

او تأکید کرده است که این قانون نه تنها سبب تقویت ستم بر زنان و دختران می‌شود، بلکه فراتر از آن تقریبا بر تمام مردم افغانستان، اقلیت‌ها، افراد با پیشینه‌های فرهنگی مختلف و حتا مردان، زمینه ظلم و ستم را فراهم می‌کند.

گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان با توجه به پیامد‌های این قانون تأکید کرده است که که باید راهی برای متقاعدکردن طالبان برای تغییر مسیر این گروه پیدا شود.

آقای بنت اما در عین حال بر اعمال فشار به منظور پاسخ‌گو گردن گروه طالبان نیز تأکید کرده است.

ریچادر بنت می‌گوید: «ما باید راهی برای متقاعد کردن طالبان برای تغییر مسیر پیدا کنیم. پاسخ‌گویی در افغانستان برای آینده، صلح و آشتی مهم است

به‌گفته‌ی او، یک استراتیژی جامع مورد نیاز است که هم شامل عدالت کیفری گردد و هم طیف کاملی از اقدامات عدالت انتقالی را گسترش دهد.

او تأکید کرده است که در انجام این کار باید با مردم افغانستان و به‌ویژه زنان و دختران مشورت صورت گیرد و باید آنان بخشی از هر گونه روند حقوق بشری و روند سیاسی درباره‌ای آینده‌ای کشورشان باشند.

پس از به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان بر افغانستان، این گروه محدودیت‌های به شدت سخت‌گیرانه‌ای را بر زندگی مردم افغانستان به‌خصوص زنان وضع کرده و آنان از زندگی اجتماعی حذف کرده اند.

به‌رغم انتقاد و اعتراض‌های گسترده ملی و بین المللی در برابر سیاست گروه طالبان نسبت به زنان، این گروه اما هیچ‌گونه سیاست مبتنی بر احترام بر ارزش‌های حقوق بشری را در پیش نگرفته است.

مطالب مرتبط