اتحادیه اروپا: قانون اخلاقی طالبان گامی برای پیروی جامعه از رهبران آن‌ها در قندهار است


 اتحادیه اروپا: قانون اخلاقی طالبان گامی برای پیروی جامعه از رهبران آن‌ها در قندهار است

جمهوری مدارا: توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان می‌گوید قانون امر به معروف گروه طالبان گام عمدی در جهت ایجاد یک جامعه با پیروی از تصمیم رهبران آنان در قندهار است.

این مقام اروپایی شب گذشته در یک نشست آنلاین به‌مناسبت «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان» گفته است که قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان شکل شدید و منحصر به فرد تبعیض جنسیتی است.

توماس نیکلاسون با ابراز نگرانی از قانون امر به معروف طالبان افزوده است که این قانون زندگی روزمره زنان و دختران را به شدت محدود کرده و آزادی گشت‌و‌گذار، آزادی بیان و دسترسی زنان به مراقبت‌های بهداشتی را از آنان سلب کرده است.

او به نقل از گزارش‌های اخیر پیرامون وضعیت حقوق بشری افغانستان گفته است که این وضعیت با پیامدهای مختلف اقتصادی منفی به همراه خواهد بود.

آقای نیکلسون تأکید کرده است که محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان، اشتغال را زنان به گونه‌ای قابل توجه کاهش داده و در نتیجه بر سلامت روان زنان و دختران تاثیر گذاشته است.

آقای نیکلسون می‌گوید: «زنان اغلب احساس انزوا و حاشیه نشینی می‌کنند و گزارش‌ها همچنین به افزایش خشونت مبتنی بر جنسیت اشاره می‌کنند که بیش از یک-سوم زنان قربانی یا بازماندگان انواع مختلف سوء استفاده از جمله روانی، اقتصادی، کلامی، فیزیکی یا جنسی هستند».

او گفته است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا این چنین محدودیت‌هایی را محکوم کرده‌اند و جوزف بورل، معاون رئیس این اتحادیه، به نمایندگی از ۲۷ کشور عضو، بیانیه‌ای صادر کرد که به شدت آخرین قانون طالبان را محکوم کرد و حمایت بی‌دریغ خود را از زنان افغانستان اعلان کرده است.

در همین حال آقای نیکلاسون می‌گوید: «اتحادیه اروپا از طریق هیئت خود در کابل با نمایندگان طالبان تعامل دارد و از طالبان خواسته است تا اطمینان حاصل کنند که زنان و دختران افغانستان می‌توانند به طور کامل و برابر از حقوق بشر برخوردار شوند».

نماینده ویژه اتحادیه اروپا همچنین می‌گوید که کشورهای عضو این اتحادیه برای ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان بر طالبان فشار می‌آورند.

مطالب مرتبط