جمهوری مدارا: سازمان عفو بینالملل میگوید سیاستها و رفتار طالبان در برابر زنان، از یک نظام ظالمانه سرچشمه میگیرد که هدف آن مطیع کردن زنان و به حاشیه راندن آنان است.
این سازمان دیروز (سه شنبه 6قوس) و یک روز پس از آغاز کارزار جهانی 16 روزه مبارزه با خشونت علیه زنان، از تداوم سیاستها و طرزالعملهای به گفته این سازمان «ظالمانه» علیه زنان و دختران توسط طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
سازمان عفو بینالملل تأکید کرده است برای رسیدگی به وضعیت زنان در افغانستان نیاز است تا جامعه جهانی یک روند مؤثر عدلی و قضایی را برای پاسخگو قرار دادن گروه طالبان در پیش گیرد.
این سازمان نگاشته است: «آزار و اذیت مبتنی بر جنسیت توسط طالبان چنان فراگیر و سیستماتیک است که در مجموع این اقدامات و سیاستها از یک نظام ظالمانه سرچشمه میگیرد که هدف آن مطیع و به حاشیه راندن زنان و دختران در افغانستان است».
در اظهارت اخیر سازمان عفو بین المللی به مواردی چون محرومیت دختران و زنان از آموزش و تحصیل، باز داشتهای خود سرانه فعالان حقوق بشر، ممنوعیت زنان از حضور در اجتماع و فعالیت های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، به عنوان اقدامات نام برده شده است که زندگی زنان را به شدت آسیب زده است.
عفو بینالملل با اشاره به آغاز کارزار ۱۶ روزه مبارزه با خشونت علیه زنان، از همه خواسته است که دادخواست این سازمان را برای پاسخگو کردن طالبان در افغانستان امضا کرده و دراین کارزار سهیم شوند.
عفو بینالملل همچنان از همۀ مردم جهان خواسته است که این سازمان را در این کارزار همکاری کرده و با پیوستن به این کمپاین، همبستگی خود را با زنان و دختران افغان نشان دهند.
این در حالی است که دو روز پیش، ریچاد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بار دیگر از ادامه سرکوب طالبان به خصوص اعمال محدودیتها بر زنان و دختران ابراز نگرانی کرده و گفته بود که برای تغییر این گروه، نیاز است تا راهی پیدا شود.
طالبان که محدودیتهای سنگینی را بر زندگی مردم افغانستان بهویژه زنان وضع کرده است همواره میگویند که حقوق زنان و دختران را بر اساس شریعت تامین می کنند.