جمهوری مدارا: دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
اوچا در گزارشی به تازگی منتشر کرده است میگوید که از مجموع افراد نیاز مند به کمکهای بشردوستانه ۹.۲ میلیون تن آنان را کودکان تشکیل میدهند.
سازمانهای امداد رسان بینالمللی در افغانستان، بارها اعلام کرده اند که به دلایل مختلف، بر همواره بر تعداد افراد نیاز مند به کمکهای بشر دوستانه افزوده میشود.
در گزارش اوچا آمده است که محدودیتهای وضع شده بر حقوق و آزادیهای اساسی زنان و دختران، یکی از عواملی است که بهبودی وضعیت بشری در افغانستان را «به چالش» کشیده است.
براساس گزارش اوچا، جنگ و منازعه، سطح بالای نا امنی غذایی، سوءتغذیه، فقر گسترده، بیجاشدن مداوم شهروندان افغانستان، حوادث طبیعی بخش از عوامل گسترش نیازمندی مردم افغانستان به کمکهای بشردوستانه است.
این گزارش میرساند که آلودگی گسترده زمین از مواد منفجر ناشده، شیوع بیماریهای همه گیر، تأثیرات منفی تغییرات اقلیم، شرایط نا مطلوب سیاسی و دیگر تحولات بر میزان نیازمندی مردم افغانستان به کمکهای بشردوستانه اثر گذار است.
این در حالی است که سازمانهای بینالمللی امداد رسان در افغانستان، از کاهش بودجه برای تأمین نیازمندی های مردم به شدت ابراز نگرانی کرده میگویند که این وضعیت ممکن است خانوادههای بسیاری را در این کشور تحت تأثیر قرار دهد.
در همین حال یافتههای اخیر گزارش برنامه جهانی غذا از تاثیر قانون امر به معروف طالبان بر فعالیتهای بشردوستانه نشان میدهند که روند نظارت بر فعالیتهای بشری در کشور بهویژه در ولایتهای بدخشان، هرات و قندهار سیر صعودی داشته است.
در همین حال برنامه جهانی غذا در گزارشهای ماه عقرب خود گفته است که افغانستان یکی از ۲۲ کشوری در جهان است که با بحران گرسنگی روبهرو است.
این سازمان هشدار داده است که ۱۲.۴ میلیون نفر در این کشور در سطح ناامنی غذایی «حاد» قرار دارند.
سازمانهای امداد رسانی گفته اند که بسیاری از شهروندان افغانستان نمیدانند وعده غذایی بعدی شان را چگونه به دست آورند.