جمهوری مدارا: جنبش زنان به سوی آزادی میگوید گروه طالبان با حاکمیت تکجنسیتی، تکقومی و فاقد مشروعیت، درپی تحکیم قدرت از طریق «ظلم و سرکوب» اند.
این جنبش اعتراضی امروز (سهشنبه 20 قوس) به مناسبت «دهم دسامبر روز جهانی حقوق بشر» اعلامیهی را نشر کرده و در آن به سیاستهای ضد حقوق بشری گروه طالبان به شدت واکنش نشان داده است.
در بخشی از این جنبش است: «روز جهانی حقوق بشر که باید نمادی از عدالت، آزادی و کرامت انسانی باشد؛ اما برای مردم افغانستان یادآور نقض آشکار حقوق انسانی، سرکوب آزادیها و تاریکی بیپایان تحت سلطه طالبان است».
جنبش زنان بهسوی آزادی گفته است تصریح کرده است که گروه طالبان با اعمال سیاستهای ضد انسانی خود آینده مردم افغانستان را به گروگان گرفته و هرگونه امید به تغییر را از میان برده اند.
طالبان پس از اینکه حدود سهسال پیش قدرت سیاسی را در افغانستان به دست گرفتند، هیچگونه احترامی به ارزشهای حقوق بشری قایل نشدند و به صورت گسترده حقوق بشری مردم افغانستان به ویژه زنان را نقض کردند.
در این اعلامیهی خبری جنبش زنان بهسوی آزادی آمده است: «طالبان با صدور فرمانهای بیرحمانه، جامعه را به عقب رانده و تلاش میکنند کشوری را که روزی در مسیر پیشرفت و آگاهی بود، به قرون تاریک جهل و عقبماندگی بازگردانند».
طالبان آموزش و تحصیلات عالی زنان و دختران و همین طور حق کار، آزادی گشتو گذار و دیگر حقوق اساسی زنان افغانستان را کاملا محدود کرده با وضع قانون امر به معروف و نهی از منکر و عورت خواندن صدای زنان، به گفته منتقدان، حتی کرامت انسانی زنان را زیرپا کرده اند.
جنبش زنان به سوی آزادی ممنوعیتهای طالبان بر حقوق اساسی زنان را «جنایت» خوانده و افزوده است که زنان زیادی در زندان طالبان مورد «تجاوز جنسی و شکنجه» قرار گرفتهاند.
اعضای این جنبش گفته اند، در حاکمیت طالبان، هرگونه صدای مخالف، هر اندیشه روشنگر و هر گامی که به سوی آزادی برداشته شود، با «زندان، شکنجه، مرگ و نابودی» پاسخ داده میشود.
جنبش زنان به سوی آزادی از مردم افغانستان خواستهاند که در برابر «ظلم و استبداد» طالبان ایستادگی کنند و از جامعه جهانی خواسته اند که اقدامهای عملی را علیه طالبان روی دست گیرند.
امروز دوشنبه 20 قوس/ 10 دسامبر، روز جهانی حقوق بشر است و در همین روز در سال ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.