سازمان ملل: با منع تحصیل زنان در نهادهای طبی، مرگ‌ومیر نوزادان و مادران به صورت چشم‌گیری افزایش می‌یابد


 سازمان ملل: با منع تحصیل زنان در نهادهای طبی، مرگ‌ومیر نوزادان و مادران به صورت چشم‌گیری افزایش می‌یابد

جمهوری مدارا: سازمان ملل متحد می‌گوید ممنوعیت آموزش دختران و زنان از سوی طالبان در انستیتوت‌های طبی، بحران بشری را در افغانستان بیش از پیش وخیم‌تر می‌کند.

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد تأکید کرده است که با ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در نهادهای طبی رقم مرگ‌ومیر قبل از زایمان، نوزادان و مادران به طور چشم‌گیری در افغانستان افزایش خواهد یافت.

تام فلیچر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد که مسئولیت هماهنگ کننده کمک‌های خیریه اضطراری نیز به عهده دارد، در نشست ربع‌وار شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که محدود‌یت‌های وضع شده از سوی طالبان، به صورت «جدی و پایدار» بر امور صحی زنان و دختران و در افغانستان آسیب می‌رساند.

وزارت صحت عامه  در اوایل ماه جاری میلادی به انستیتوت‌های طبی دستور دارد که پس از این آموزش زنان و دختران در نهادهای تحصیلی طبی ممنوع است. این وزارت مسئولان نهادی آموزشی طبی خصوصی و دولتی خواسته بودند که ظرف ده روز امتحان نهایی دانش آموزان را برگزار کنند.

تام فلیچرمعاون دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست اخیر شورای امنیت این سازمان گفته است: «پس از ممنوعیت تحصیلات عالی دختران، این آخرین سکتور باقیمانده بود که زنان می‌توانستند در آن در سطوح بالاتر تحصیل کنند».

طالبان با به دست گرفتن دوباره قدرت در افغانستان محدودیت‌های پرشماری را در برابر زنان وضع کرده و آزادی‌های انسانی را به شدت محدود کرده اند.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به این باور است که اقدام اخیر طالبان در چند سال آینده، جلو بیش از ۳۶۰۰۰ قابله و ۲۸۰۰ پرستار را به عنوان نیروی بشری خواهد گرفت و رقم مرگ و میر قبل از زایمان، نوزادان و مادران را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.

به گفته معاون دبیر کل سازمان ملل متحد، یک سوم زنان در افغانستان بدون کمک‌های مسلکی طبی زایمان می‌کنند و پیچیدگی‌های قابل جلوگیری زایمان سبب می‌شود که در هر ساعت دو زن در این کشور جان خود را از دست بدهند.

این در حالی است که روزا اوتنبایو، رئیس هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان، در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به ممنوعیت آموز زنان و دختران از سوی طالبان گفته است زنان در این کشور  با حذف تدریجی از اجتماع روبه‌رو اند.

طالبان به رغم اعتراض‌های گسترده ملی و بین‌المللی، محدودیت‌های سنگینی را بر زندگی زنان و دختران در افغانستان وضع کرده و با وجود درخواست‌های مکرر جامعه بین‌المللی مبنی بر لغو این محدودیت‌ها، همچنین برسیاست حذف زنان از جتماع ادامه داده اند.

مطالب مرتبط