جمهوری مدارا: دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرده است که چالشها برای فعالیت و کار زنان در مؤسسات و نهادهای غیر دولتی در افغانستان در ماههای اخیر افزایش پیدا کرده است.
محرومیت از حق کار، یکی از محدودیتهای گروه طالبان بر زندگی زنان در افغانستان است که وضعیت زندگی در خانوادههای بسیاری را تحت تأثیر قرار داده است.
اوچا بر اساس یک نظر سنجی که امروز (سهشنبه 11 جدی) نتایج آن را اعلام کرده گفته است که بسیاری از زنان در افغانستان نمیتوانند در دفاتر یا محیط کار کنند.
نتایج نظرسنجی انجام شده از سوی اوچا نشان میدهد که در اوایل سال زنان میتوانستند در نقاط مختلف خدماتی سفر کنند؛ اما کنون این امکان از آنان سلب شده است.
براساس نظرسنجی اوچا، در ماه سپتامبر، درصدی زنانی که میتوانستند برای کمکرسانی سفر کنند،۶۴ درصد بود؛ اما اکنون این رقم به ۵۲ درصد کاهش یافته است.
اوچا میگوید؛ این نظرسنجی نشان داده است که ۴۳ درصد از نهادهای امدادرسان گزارش دادهاند که شماری از زنان به دلیل فرمانهای محدودکننده طالبان، مجبور شده اند وظیفه خود را ترک کنند.
براساس گزارش اوچا، قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان یکی ازعوامل اصلی این چالشها به شمار میرود و این نهاد همچنین تأکید کرده است که این قانون بهطور عمده مانع فعالیت زنان در افغانستان شده است.
پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان، محدودیت بر زندگی زنان در افغانستان بیش از پیش گسترش یافته و آنان از بسیار آزادیها و حقوق انسانی خود از جمله رفتن به بیرون از خانه منع شدند.
این درحالی است که گروه طالبان بار دیگر از مؤسسات غیر دولتی در افغانستان خواستند که کارکنان زن را استخدام نکنند.
وزارت اقتصاد طالبان هشدار داده است که اگر چنانچه نهادهای غیر دولتی کارمندان زن را استخدام کنند، مجوز فعالیت آنان لغو میگردد.