حدود چهار صد زن در زندان‌های طالبان زندانی اند


 حدود چهار صد زن در زندان‌های طالبان زندانی اند

جمهوری مدارا: در حالی که طالبان همواره بر رعایت حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تاکید دارند، انتشار اسناد محرمانه از سوی هکرهای ناشناس به نام «طالب لیکس» نشان می‌دهد که طالبان در سال ۱۴۰۲ دست‌کم بیش از ۴۰۰ تن از زنان دختران را زندانی و ۱۰۸۱ زن دیگر را بازداشت کرده اند.

این اسناد که شامل اطلاعات مهم از وزارت‌خانه‌ها و ادارات طالبان است، ابعاد تازه‌ای از سرکوب زنان در افغانستان را برملا می‌کند.

بر اساس این اطلاعات، مجموع زندانیان و بازداشتی‌های زن در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های طالبان به ۱۳۷۴ نفر می‌رسد که ۶ نفر از آنان را شهروندان خارجی تشکیل می‌دهند.

بیشترین تعداد زنان زندانی در ولایت‌های هرات، کابل و سمنگان گزارش شده است. همچنین، آمارها نشان می‌دهد که بیشترین بازداشت‌شدگان زن نیز در ولایت‌های کابل، هرات و بلخ بوده‌اند.

در حالی که جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری همواره بر رعایت حقوق زنان در افغانستان تاکید کرده‌اند، طالبان بی‌توجه به این خواسته‌ها و فارغ از تعقیب و پی‌گرد بین المللی، به سرکوب، شکنجه و محدود کردن حضور  زنان در تمام عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی ادامه می‌دهند.

طبق اطلاعات منتشر شده، مجموع کل زندانی‌ها و بازداشتی‌ها در زندان‌ها و توقیف‌گاه‌های طالبان در مرکز و ولایت‌های افغانستان به حدود ۱۸ هزار نفر می‌رسد. از این میان، ۱۶ هزار و ۵۰۷ نفر مرد و بیش از ۱۳۰۰ نفر زن هستند. از مجموع این زندانیان، ۶۳ مرد خارجی و ۶ زن خارجی نیز در بازداشت طالبان قرار دارند.

از نظر جغرافیایی، بیشترین تعداد زندانیان زن به ترتیب در ولایت‌های هرات، کابل و سمنگان گزارش شده است. در هرات، ۹۶ زن، در کابل ۷۰ زن و در سمنگان ۳۶ زن دیگر در زندان هستند. همچنین، بیشتر زنان بازداشت شده در کابل (۲۰۹ نفر) و هرات (۱۲۶ نفر) گزارش شده است.

همچنین در این فهرست، نام ولایت‌های مانند پروان، سرپل، جوزجان، قندهار، تخار، فراه، غزنی و خوست و تعداد زنان زندانی و بازداشتی این ولایت‌ها نیز ذکر شده است. برای مثال، در ولایت پروان ۱۹ زندانی و ۲۵ بازداشتی زن وجود دارند، و در قندهار ۱۴ زن زندانی و ۴۵ زن دیگر در بازداشت هستند.

گفته می‌شود که این فهرست تنها بخشی از اسناد محرمانه افشا شده است و درز این اطلاعات ضربه بزرگی به امنیت اطلاعاتی طالبان و شکست این گروه برای سانسور اطلاعات و کنترل رسانه‌ها است.

با توجه به وضعیت حقوق بشر در افغانستان، این اطلاعات می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر تلاش‌های جهانی برای به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی و پاسخگو کردن طالبان برای تأمین عدالت در افغانستان داشته باشد.

مطالب مرتبط