جمهوری مدارا: در یک اقدام بیسابقه، شماری از سازمانهای مدافع پناهجویان افغانستان و دیگر کشورها روز دوشنبه شکایتنامهای علیه فرمان دولت ترامپ مبنی بر تعلیق نامحدود برنامه پذیرش پناهجویان به دادگاه ایالت واشنگتن امریکا تسلیم کردند.
این شکایت، که به وضوح اثرات ناگوار این تصمیم را بر زندگی پناهجویان به نمایش میگذارد، تأکید میکند که دستور تعلیق اسکان مجدد، این افراد و خانوادههایشان را در معرض آسیبهای جدی و جبرانناپذیری قرار داده است.
بر اساس اطلاعات موجود، دستکم ۱۶۶۰ مهاجر افغانستانی که قرار بود از پاکستان به امریکا پرواز کنند، پس از صدور فرمان ترامپ در مورد تعلیق موقت پذیرش پناهجویان، بیسرنوشت باقی مانده و اکنون در خطر اخراج از پاکستان قرار دارند.
وضعیت این پناهجویان درحالی بحرانیتر میشود که سازمانهای بینالمللی همچون سازمان بینالمللی کمک به پناهجویان یهودی و نهاد خدمات جهانی کلیسا به همراه ۹ مهاجر افغانستانی، از دادگاه خواستهاند تا قانون مهاجرتی تاریخی امریکا را احیا کرده و از گسترش بحران انسانی جلوگیری کند.
در فرمانی که ترامپ در اولین روز کاری خود در ۲۰ جنوری صادر کرد، برنامه اسکان مجدد پناهجویان تا ۹۰ روز متوقف شد. ترامپ با توجیه اینکه باید بررسی دقیقی در خصوص امنیت پناهجویان انجام شود و برای جلوگیری از هدر رفت منابع مالی صورت گیرد، این برنامه را به تعلیق درآورد.
در همین راستا، معاون ترامپ، جی دی ونس نیز تأکید کرده که باید به اطمینان از صحت بررسیهای امنیتی پرداخته شود.
اما این شکایتنامه تأکید میکند که این اقدام نه تنها از حدود اختیارات قانونی فراتر رفته، بلکه به طور مستقیم تهدیدی برای جان پناهجویانی است که به امید یافتن پناهگاه و امنیت به امریکا روی آوردهاند.
همچنین جامعه جهانی به شدت به این تصمیم ترامپ اعتراض کرده و خواستار اصلاح آن شده است، زیرا توقف چنین برنامهای نه تنها نقض حقوق انسانی است، بلکه پیامدهای سنگینی برای افراد در معرض خطر به دنبال خواهد داشت.
تنظیم کنندگان این شکایتنامه گفته این اقدام ترامپ بحران به وجود آورده که نشاندهنده واقعیتی تلخ است،