بنت: زن‌ستیزی طالبان شدت یافته و وضعیت حقوق بشری در افغانستان وخیم‌تر شده است


 بنت: زن‌ستیزی طالبان شدت یافته و وضعیت حقوق بشری در افغانستان وخیم‌تر شده است

جمهوری مدارا: ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید که رویکرد زن‌ستیزانه‌ی گروه طالبان در افغانستان شدت یافته و وضعیت حقوق بشری در این کشور به ویژه برای زنان افغان وخیم‌ترشده است.

آقای بنت که در آخرین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، مشخصا ابراز داشته است که با تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر، محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان ماهیت «نهادینه شده» بخود گرفته است.

ریچارد بنت (پنجشنبه ۹ حوت) گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان را در پنجاو هشتمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد ارائه کرد.

او در این نشست حمایت خود را از به رسمیت شناخته شدن "آپارتاید جنسیتی" در افغانستان به عنوان جنایت علیه بشریت، از سوی کشورهای جهان ابراز کرده گفت که رویکرد طالبان در برابر زنان افغانستان باید در چارچوب حقوق بین‌المللی پی‌گرد شود.

آقای بنت در گزارش خود گفت: «افغانستان اکنون کانون نظام نهادینه شده تبعیض مبتنی بر جنسیت، سرکوب و استیلاگرایی است که به مثابه جنایت علیه بشریت به شمول جرم پی‌گرد مبتنی بر جنسیت محاسبه می‌شود».

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در گزارش خود  با اشاره به مجازات علنی متهمان از سوی طالبان گفته است که «اعدام‌ها، شلاق زدن و قطع اعضای بدن متهم در محضر عام معمول بوده و اقلیت‌های قومی و مذهبی، به ویژه اقلیت قومی هزاره با تبعیض و سرکوب خشونتبار روبرو اند

براساس گزارش آقای بنت، با وجود «فرمان عفو» رهبر طالبان؛ اما کارمندان ملکی و نظامی حکومت پیشین افغانستان همچنان در معرض انتقام‌جویی طالبان قرار دارند.

او همچنین به محدودیت‌های گروه طالبان بر رسانه‌ها و فعالیت رسانه‌ی در افغانستان نیز اشاره کرده و گفته است که «هنرمندان و خبرنگاران آزار و اذیت، بازداشت و در برخی موارد مجبور به فرار از کشورشان شده اند

به گفته‌ی آقای بنت، محدودیت طالبان بر کار زنان در سازمان‌های دولتی و غیر دولتی، روند امدادرسانی بشری را در افغانستان متاثر کرده و با کاهش و قطع کمک‌های خارجی به افغانستان ناامنی اقتصادی و فقر زنان بیشتر شده است.

مطالب مرتبط