جمهوری مدارا: ائتلاف مستقل جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان میگوید که زنان در افغانستان تحت بدترین اشکال سرکوب و تبعیض جنسیتی قرار دارند.
این ائتلا دیروز (دوشنبه ۱۳ حوت) با نشر اعلامیهی در آستانه روز جهانی زن، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان، گفته است که طالبان با اعمال محدودیتهای گسترده بر زنان، آپارتاید جنسیتی را در این کشور نهادینه کرده اند.
طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، ممنوعیت و محدودیتهای گوناگونی را بر زنان اعمال و با صدور نزدیک به صد فرمان و دستور العمل، آنان را از زندگی اجتماعی حذف کرده اند.
ائتلاف مستقل جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، سیاست طالبان در برابر زنان را «ستم سیستماتیک» عنوان کرده و گفته اند که اعمال محمدودیتهای گسترده بر زنان افغانستان نه تنها نقض آشکار حقوق بشر است؛ بلکه چالشی بزرگ برای تمامی جنبشهای برابری خواهانه در کل جهان است.
این ائتلاف با اشاره به اینکه زنان افغانستان از ابتداییترین حقوق انسانیشان، از جمله حق کار، آموزش و مشارکت سیاسی و اجتماعی محروم اند، از جامعه بینالمللی، نهادهای مدافع حقوق بشر و جنبشهای آزادیخواه در جهان خواسته است که سکوت خود را بشکنند و در برابر آپارتاید جنسیتی در افغانستان «موضعگیری قاطع» بگیرند.
در اعلامیه ائتلاف مستقل جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، در رابطه به رسمیت شناخته شدن آپارتاید جنسیتی در افغانستان تأکید شده و از جامعه جهانی خواسته شده است که با اعمال فشارهای بیشتر بر طالبان، این گروه را پاسخگو سازند.
این در حالی است که در تازهترین مورد، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که زنان در افغانستان تحت آپارتاید جنسیتی قرار دارند و از حقوق انسانی خود محروم اند.
آقای ترک که روز گذشته در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد گفت که زنان و دختران در افغانستان تحت آپارتاید جنسیتی با حمایت دولت قرار دارند و این وضعیت در جهان امروز بی سابقه است.
گروه طالبان، محدویتهای پرشماری را بر زندگی زنان و دختران در افغانستان وضع کرده و مدعی اند که این گروه در چارچوب ارزشهای دین اسلام، برای زنان و دختران حق قایل اند.