جمهوری مدارا: سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان درگیر شدیدترین بحران انسانی در جهان امروز است.
در گزارشی که به تازگی از سوی سازمان مللمحد منتشر شده، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیر کل این سازمان گفته است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمکهای بشردوستانه متکی است و مردم این کشور به کمکهای فوری نیاز دارند.
براساس اظهارات سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، وضعیت موجود در افغانستان، پس از سودان بحرانیترین وضعیت انسانی در جهان است و هم اکنون ۳۰ میلیون نفر محتاج کمکهای فوری بشر دوستانه هستند.
سازمان ملل نسبت به گسترش دامنه نیازمندی افراد به کمکهای بشر دوستانه ابراز نگرانی کرده و گفته است که ناامنی غذایی و سوءتغذیه در افغانستان همچنان در بالاترین سطح باقی مانده است.
سازمانهای امداد رسان همواره اظهار نگرانی کردهاند که با کاهش بودجه مورد نیاز برای تأمین کمکهای بشر دوستانه در افغانستان، رقم افراد نیازمند به این کمکها همچنان در حال افزایش است.
دوجاریک اضافه کرده است که در سه ماه اول سال ۲۰۲۵، نزدیک به ۱۵ میلیون افغان، یعنی از هر سه تن، یک تن با ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد.
استفان دوجاریک همچنین گفته است که در سه ماه اول سال ۲۰۲۵ از هرسه نفر افغان یک نفر به ناامنی غذایی حاد مواجه بوده که این رقم در مجموع ۱۵ میلیون نفر را شامل میشود.
سازمان ملل متحد همچنین از بدتر وضعیت سوءتغذیه کودکان در افغانستان نیز ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که «تقریباً ۳.۵ میلیون کودک زیر پنج سال و بیش از یک میلیون زن باردار و شیرده در معرض سوءتغذیه حاد قرار دارند.»
علاوه بر بحران انسانی، بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، فروپاشی نظام صحی افغانستان، گسترش فقر و رویدادهای طبیعی از دیگر مواردی است که مردم افغانستان را به شدت تحت فشار قرار داده است.
پیش از سازمانهای بینالمللی امدادرسان نسبت به کاهش کمکهای بشردوستانه در افغانستان هشدار داده گفته اند که این وضعیت میتواند پیامدهای ناگواری برای مردم این کشور داشته باشد.