امریکا سفر شهروندان ده‌ها کشور از جمله افغانستان به این کشور را ممنوع می‌کند


 امریکا سفر شهروندان ده‌ها کشور از جمله افغانستان به این کشور را ممنوع می‌کند

جمهوری مدارا: رسانه‌های آمریکایی گزارش داده اند که دولت ترامپ ممنوعیت سفر شهروندان ده‌ها کشور از جمله شهروندان افغانستان به امریکا را در دست بررسی دارد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که این خبرگزاری به اسنادی دست یافته است که نشان می‌دهد به هدف ممنوعیت سفر شهروندان شماری از کشورها، حدود چهل کشور دسته‌بندی شده اند.

براساس این‌ تقسیم، نام افغانستان در صدر لیستی قرار دارد که ده کشور دیگر از جمله ایران، سوریه و‌ کوریای شمالی در آن گروه قرار دارند.

رویترز نوشته است که در‌ گروه دوم نام کشورهای چون میانمار، هایتی ‌و سودان جنوبی قرار دارند که گفته می‌شود سفر شهروندان این کشورها به امریکا با تعلیق جزئی مواجه خواهند شد.

براساس فهرستی که خبرگزاری رویترز مشاهده کرده است، در گروه سوم این دسته‌بندی ۲۶ کشور، از جمله‌ کشورهای پاکستان، بلاروس و ترکمنستان که به گفته رویترز، در صورتی این دولت‌ تلاش نکنند که  «در مدت ۶۰ روز برای رفع برخی نواقص اقدام کنند، صدور ویزای امریکا برای شهروندان این کشورها نیز تعلیق خواهد شد.

رویترز به نقل از یک مقام امریکایی گفته است که ممکن تغییراتی در این فهرست به وجود بیاید و این فهرست هنوز توسط دولت امریکا از جمله وزیر امور خارجه این کشور تایید نشده است.

این‌ گزارش در حالی منتشر می‌شود که ترامپ به تعدادی از اعضای کابینه‌اش دستور داده است که تا ۲۱ ماه مارچ فهرستی از کشورهای را تهیه کنند که سفر شهروندان آن کشور به امریکا به صورت کامل یا جزئی تعلیق شود.

ترامپ در دور قبلی ریاست جمهوری خود نیز چنین سیاسی را پیش گرفته و سفر شهروندان چندین کشور را به امریکا ممنوع کرده بود.

اکثریت کشورهای که شهروندان آن از سفر به امریکا ممنوع شده بودند کشوری‌های اسلامی بود.

دونالد ترامپ پیشتر فرمان اجرایی را صادر کرد که بر اساس آن بازرسی امنیتی هر خارجی که به دنبال پذیرش و ورود به امریکا هستند، باید تشدید گردد.

این در حالی است که در پی دستور دونالد ترامپ برای لغو پذیرش پناهندگان در امریکا، هزاران شهروند افغانستان که با نیروهایی امریکایی همکاری داشته و منتظر انتقال به امریکا بودند، همچنان منتظر دریافت ویزای این کشور هستند.

هم اکنون شماری از شهروندان افغانستان که گفته می‌شود تعداد آن‌ها به بیشتر از دو صد هزار نفر می رسد در داخل و بیرون از افغانستان همچنان در بلا تکلیفی به سر می‌برند.

مطالب مرتبط