رینا امیری: گزارش بعدی ریچارد بنت در مورد قانون امر به معروف طالبان مهم است


 رینا امیری: گزارش بعدی ریچارد بنت در مورد قانون امر به معروف طالبان مهم است

جمهوری مدارا: رینا نماینده ویژه امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان گفته است که گزارش بعدی ریچارد بنت گزارش ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد قانون امر معروف گروه طالبان «مهم» است.

مأموریت آقای بنت به عنوان گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، به تازه‌گی از سوی این شورا به مدت یک سال دیگر تمدید شده است.

این اقدام شورای حقوق بشر، به‌رغم تصمیم گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت سفر آقای بنت به افغانستان صورت گرفته است. طالبان آقای سفر آقای بنت را به افغانستان ممنوع کرده و اورا به پروپاگند علیه خود متهم کرده اند.

شورای حقوق بشر ضمن تمدید مأموریت آقای بنت، او را توظیف کرده است که گزارش جداگانه‌ی را در رابطه به تأثیر قانون امر به معروف گروه طالبان برزنان و دختران در افغانستان، تهیه کند.

در قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان که اخیرا توسط رهبر این گروه توشیح شده است، محدودیت‌های بیشتری بر زندگی زنان وضع شده و حتا صدای زنان عورت تلقی شده است.

رینا امیری رینا نماینده ویژه امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان، با اشاره به تمدید مأموریت آقای بنت، گزارش بعدی او در مورد تأثیرات منفی قانون امر به معروف طالبان بر زنان و دختران را مهم خواند.

امیری ضمن استقبال از تمدید مأموریت گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، گفته است که گزارش بعدی آقای بنت برای پنجاوهشتمین نشست شورای حقو بشر مهم است.

او با انتشار یاد داشتی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است: «گزارش بعدی برای پنجاوهشتمین نشست شورای حقوق‌ بشر گام مهم در تشریح تاثیرات ویرانگر قانون اخلاقی [قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان] خواهد بود که این قانون به‌ دنبال حذف خودمختاری زنان و دختران افغان و ازبین‌بردن فضای کوچکی است که آنان تلاش کرده اند، برای خود ایجاد کنند».

نماینده ویژه امریکادر امور زنان و حقوق بشر در افغانستان، از تلاش‌های ریچارد بنت به هدف پشتیبانی از حقوق مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران قدردانی کرده و از جامعۀ بین‌المللی خواسته است تا در حمایت از او متعهد باقی بمانند.

شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد همزمان با تمدید مأموریت آقای بنت و تصویب قطع‌نامه‌‌ای در مورد وضعیت حقوق‌‌ بشر در افغانستان، خواستار لغو قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز شده است.

این شورا گفته است که این قانون تبعیض علیه زنان را نهادینه کرده است.

مطالب مرتبط