جمهوری مدارا: دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد یا (اوچا) میگوید که شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در افغانستان همواره در حال افزایش است.
پس از به قدت رسیدن گروه طالبان در افغانستان، مشکلات چون عدم اشتغال و فقر اقتصادی بر دامنه نیازمندیهای مردم افغانستان به کمکهای بینالمللی افزوده است.
اوچا میگوید هم اکنون، ۲۳ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.
این در حالی است که به گفته سازمانهای امداد رسانی، به دلیل کاهش بودجه، رقم خانوادههای که به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند پیوسته در حال افزایش است.
نهاد اوچا در گزارشی گفته است که در طی یک دهه گذشته، افغانستان با چالشهای بیوقفه با تاثیرات انسانی عمیق، فراگیر و پایدار مواجه بوده است.
به گفته این نهاد، شهروندان افغانستان در میان درگیریها، بیثباتی سیاسی، خشکسالی، زمینلرزه، ناامنی غذایی، بیجاشدنها، بیماری همهگیر کرونا، فقدان مراقبتهای صحی، فقر مزمن و افزایش محرومیت و آسیب پذیری زنان و دختران دست و پنجه نرم میکنند.
این در حالی است که با برگشت حاکمیت دوباره طالبان فقر و گرسنگی در کشور افزایش پیدا کرده و بحرانهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، افغانستان را با چالشهای روزافزونی مواج ساخته است.
سازمانهای بینالملی نگران اند که با کاهش بودجه و توقف برنامههای کمکی، شماری زیادی از خانوادهها نتوانند مود غذایی مورد نیاز شان را تأمین کنند.