جمهوری مدارا: سازمان ملل متحد با نشر گزارش جدید ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان میگوید که در بازداشتگاههای طالبان، زنان مورد آزار و اذیت قرار گرفته و به آنان تجاوز میشود.
سازمان ملل متحد دیروز (دوشنبه 7 عقرب) گزارش جدید ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشری افغانستان را منتشر کرد و قرار است این گزارش به مجمع عمومی سازمان ملل نیز ارائه گردد.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش جدید خود گفته است که برخی از «منابع معتبر» دربارهی آزار و تجاوز جنسی به زنان در زندانهای طالبان شهادت دادهاند. او از گزارشهای متعدد درباره خشونت جنسی علیه زنان در زندان طالبان شدیداً نگران است.
در گزارش جدید آقای بنت آمده است: «اطلاعات معتبر نشان میدهد که در جریان این سرکوب برخی از زنان مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار گرفتهاند».
گروه طالبان مدعی است که نظام و مقررات وضع شده از سوی این گروه بر اساسات اسلامی و دستورات دینی استوار است. این گروه حتا نگاه کردن به صورت زنان نا محرم را گناه و صدای زنان را عورت میدانند.
در گزارش آقای بنت به سرکوب زنان در اعتراض به حجاب مورد نظر طالبان اشاره شده و گفته شده است که برخی از زنان معترض به پوستههای امنیتی پولیس انتقال یافته و در آنجا با خشونت کلامی و فیزیکی مواجه شدهاند.
ریچارد بنت از تشدید خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان شدیدا ابراز نگرانی کرده و گفته است که به دلیل قوانین سرکوبگرانه، خشونت جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان بیشتر شده است.
در این گزارش با اشاره به محرومیت زنان از حقوق و آزادی های انسانی آنان آمدهاست: «در حالی که زنان و دختران بیشتر تحت تاثیر این سیاستهای سرکوبگرانه قرار گرفتهاند، تمام افغانها، فارغ از جنسیت، از حقوق خود محروم شدهاند و این موضوع آسیبهای ویرانگر و ماندگاری بهدنبال خواهد داشت».
به گفتهی آقای بنت قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان بیشازپیش آزار و اذیت علیه زنان و دختران را نهادینه کرده است و این سبب افزایش موارد افسردگی، اضطراب، انزوا و حتی خودکشی در میان زنان دختران شده است.
آقای بنت در گزارش خود گفته است: «نهادینهسازی سرکوب جنسیتی توسط طالبان و انسانزدایی از زنان و دختران، احتمالاً ایدئولوژی خطرناکی را در نسلهای بعدی در افغانستان، بهویژه میان پسران و مردان جوان، پدید میآورد».
در گزارش جدید آقای بنت تأکید شده است که سیستم سرکوب جنسیتی طالبان میتواند مصداق جنایت علیه بشریت، از جمله آزار جنسیتی باشد. او وضعیت کنونی افغانستان را به عنوان مثال روشن از آپارتاید جنسیتی توصیف کرده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ادعای نمایندگی طالبان از کل مردم افغانستان اشاره کرده و گفته است: «رژیم طالبان نه فراگیر است و نه نمایندهی جامعه افغانستان به شمار میرود».
در بخشی از این گزارش آمده است که طالبان به ویژه در سطوح بالای رهبری، عمدتاً مردان سنیمذهب پشتون اند و گروههای قومی، مذهبی و زبانی بیرون از گروه طالبان را مورد تبعیض، حذف و طرد قرار دارند.