جمهوری مدارا: اشتراک کنندگان نشستی در شهر اوتاوای کانادا در رابطه به وضعیت رسانهها و خبرنگاران در افغانستانِ تحت سلطه طالبان گفتوگو و نسبت به وضعیت موجود در کشور ابراز نگرانی کردند.
این نشست با حضور شماری از خبرنگاران افغانستان، فعالان حقوق زن، اعضای جامعه مدنی و علی احساسی نماینده پارلمان کانادا به میزبانی بنیاد فهیم دشتی و خانهای آزادی بیان برگزار شد.
خانهی آزادی بیان با ارسال بیانیهای به رسانهها گفته است که وضعیت نگرانکنندهی آزادی رسانهها در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در این نشست به بحث گرفته شد.
گفته میشود که دیپلوماتهای از کشورهای هالند، آلمان و استرالیا نیز در این نشست شرکت داشته اند.
بر اساس این بیانیه، علی احساسی و لطفالله نجفیزاده، روزنامهنگاران افغانستان، در این نشست راجع به وضعیت رسانهها، خبرنگاران و آزادی بیان صحبت کرده اند.
آقای نجفیزاده گفته با اشاره به کاهش شدید رتبهای افغانستان در شاخص جهانی آزادی مطبوعات؛ این کشور طی سه سال گذشته از رتبهی ۱۲۱ به ۱۷۸ تنزل پیدا کرده است.
آنها همچنین به محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر رسانهها و خبرنگاران از جمله قانون «امر به معروف و نهی از منکر»، این گروه اشاره کرده اند که براساس آن نمایش تصاویر موجودات زنده را ممنوع و پخش برنامهها در چندین ولایت سانسور شده است.
شرکتکنندگان از کانادا و سایر کشورهای حامی آزادی مطبوعات خواسته اند که از خبرنگاران افغانستان با ارائهی آموزشهای ایمنی برای کار در شرایط محدود حمایت کنند.
همچنین اشتراک کنندگان این نشست از جامعه بینالمللی و کشورهای حامی رسانهها خواسته اند که از خبرنگاران در تبعید حمایت کنند و بر طالبان فشار آورند که خبرنگاران زندانی را آزاد و محدودیتهای وضع شده بر رسانهها را لغو کنند.
تعداد زیادی از روزنامهنگاران افغانستان در کشورهای ترکیه، ایران و پاکستان که در تبعید به سر میبرند با تهدید اخراج اجباری از این کشورها مواجه هستند.