جمهوری مدارا: کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرده است که این نهاد باوجود مشکلات برای دسترسی به خدمات صحی در افغانستان، در خط مقدم کمک به بیماران مبتلا به فلج مغزی در کشور قرار دارد.
این نهاد اما از عدم رسیدگی به اکثر بیماران فلج مغزی در نقاط دوردست کشور ابراز نگرانی کرده است.
کمیته بینالمللی صیلب سرخ شام دیروز (دوشنبه 12 قوس) با نشر اعلامیهی خبر داده که در سال جاری میلادی بیش از 11 هزار کودک مبتلا به بیماری فلج مغزی را در افغانستان درمان کرده است.
در اعلامیه این کمیته که بهمناسبت «روز جهانی افراد دارای معلولیت» منتشر شده آمده است که از آغاز سال ۲۰۲۴ تا پایان ماه سپتمبر امسال، برای ششهزار و ۵۸۲ پسر و چهارهزار و ۴۶۱ دختر که از فلج مغزی رنج میبردند، خدمات صحی فراهم کرده و آنان را درمان کرده است.
این کمیته گفته است که در حال حاضر هفت مرکز توانبخشی فزیکی تحت حمایت صلیب سرخ در افغانستان فعال است و این مراکز برای کودکانی که دچار اختلال مغزی اند، خدمات صحی ارائه می کنند.
براساس اعلامیه کمیته صلیب سرخ، این نهاد در سال گذشته و در میعاد زمانی مشابه، برای برای ششهزار و ۷۲۶ کودک پسر و چهارهزار و ۵۷۰ کودک دختر خدمات صحی توان بخشی فراهم کرده بود.
این نهاد افزوده است که با وجود چالشهای دسترسی به مراقبتهای صحی در افغانستان، در جریان سالهای طولانی برای بهبود وضعیت کودکان مبتلا به فلج مغزی تلاش کرده است.
گفته میشود که فقر، عدم آگاهی صحی و عدم توجه به وضعیت صحی مادران قبل و در طول بارداری، تغذیه ناکافی برای مادر در دوران بارداری، کارهای شاقه مادران در این دوران از عواملی اند که باعث فلج مغزی در نوزادان میگردد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ میگوید هیچ درمان شناخته شدهای برای فلج مغزی وجود ندارد و هرگونه آسیب به مغز غیرقابل برگشت است، اما بیماران مبتلا به فلج مغزی میتوانند از درمانهای حمایتی که این نهاد در سراسر کشور ارائه میکند، مستفید گردند.