بریتانیا طالبان را رژیم «ستمگر» و ممنوعیت تحصیل زنان را «نقض وحشتناک» حقوق اساسی بشر خواند


 بریتانیا طالبان را رژیم «ستمگر» و ممنوعیت تحصیل زنان را «نقض وحشتناک» حقوق اساسی بشر خواند

جمهوری مدارا: دولت بریتانیا در واکنش به ممنوعیت طالبان برای تحصیل دختران و زنان در نهاهادی طبی، رژیم طالبان را «ستمگر» و این ممنوعیت را «نقض وحشتناک» حقوق اساسی بشر از سوی این گروه خوانده است.

وزارت خارجه‌ی بریتانیا در بیانیه‌ای که دیروز (جمعه 16 قوس) در مورد تصمیم اخیر طالبان برای منع آموزش دختران و زنان در انستیتوت‌های طبی نشر کرده، به شدت ابراز نگرانی کرده است.

طالبان هفته گذشته اعلام کردند که دختران و زنان از این پس نمی توانند در نهادهای آموزشی طبی درس بخوانند. این تصمیم از سوی وزارت صحت عامه طالبان به مسئولان انستیتوت‌ها اعلام شد.

وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به این تصمیم گفته است که دوره‌های پرستاری، قابلگی و دندان‌ پزشکی از معدود راه‌های آموزشی برای زنان بود که تحت اداره رژیم «ستمگر طالبان برای زنان باز مانده بود و حذف آن‌ها نقض وحشتناک حقوق اساسی بشر است».

تصمیم طالبان برای این ممنوعیت با واکنش‌های گسترده ملی و بین المللی  مواجه شده است؛ اما طالبان هیچ‌گاه در مورد محدودیت‌های که در برابر زنان وضع کرده اند، عقب‌نشینی نکرده اند.

در بیانیه وزارت خارجه‌ی بریتانیا آمده است که این اقدام «ظالمانه‌» طالبان ارائه‌ی مراقبت‌های بهداشتی به زنان و کودکان را در کشوری که خود میزان بالای مرگ‌ومیر مادران و نوزادان را دارد، به شدت تضعیف می‌کند.

وزارت خارجه بریتانیا همچنین تأکید کرده است که تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در نهادهای آموزشی طبی، برای نسل‌های آینده افغانستان عواقب خطرناک در پی خواهد داشت.

در متن بیانیه وزارت خارجه‌ی بریتانیا آمده است: «جامعه‌ی بین‌المللی باید در مخالفت قاطع ما با ادامه‌ی محدودیت‌های طالبان متحد بماند. ما به تلاش‌های خود برای لابی‌گری در این راستا متعهد هستیم و از دیگر کشورها می‌خواهیم که این موضوع را در اولویت قرار دهند.»

این تصمیم طالبان با واکنش‌های از سوی دولت فرانسه و بلجیم نیز مواجه شده و شماری از سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر نیز آن را به شدت محکوم کرده اند.

وزارت خارجه فرانسه در محکومیت این دستور گفته است که این تصمیم طالبان «غیرقابل تحمل و غیرقابل توجیه» است.

بلجیم نیز ممنوعیت آموزش دختران در نهاد‌های طبی را «غیرقابل قبول و کوته‌بینانه» خوانده است.

سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر از جمله کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار لغو این تصمیم طالبان شده است.

مطالب مرتبط