جمهوری مدار: سازمان داکتران بدون مرز در واکنش به تصمیم طالبان به ممنوعیت تحصیل زنان در انستیتوتهای طبی می گوید این تصمیم سبب حذف بیشتر و به حاشیه رانده شدن زنان از زندگی عمومی و مسلکی خواهد شد.
سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان (MSF) یک روز پیشتر با نشر اعلامیهی گفته است که ممنوعیت آموزش دختران در انستیتوتهای طبی، تاثیر منفی بر روند ارایه خدمات صحی در افغانستان میگذارد و همچنان پیامد ناگواری بر سلامت زنان در این کشور خواهد داشت.
گروه طالبان هفته گذشته اعلام کرد که از این پس تحصیل و آموزش زنان و دختران در انستیتوتهای آموزشی طبی ممنوع است. این تصمیم از سوی وزارت صحت عامه گروه طالبان به مسئولان نهادیهای آموزشی طبی اعلام شد.
تحصیل در انستیتوتهای طبی آخرین فرصتی بود که دختران و زنان در این نهادهای آموزشی، در رشتههای قابلگی، داروسازی، پروتز دندان، لابراتوار، اکسری، فزیوتراپی و پرستاری مصروف و تحصیل میکردند.
سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید با توجه به جداسازی بخشهای مردانه و زنانه در شفاخانه ها توسط طالبان، به حضور کارمندان صحی زن در افغانستان در زمینه ارئه خدمات صحی در این کشور تاثیر منفی گذاشته است.
مایکل لی پایه، رییس دفتر داکتران بدون مرز در کابل گفته است که در حال حاضر، حدود نیمی از کارمندان صحی این نهاد در سراسر افغانستان را زنان تشکیل میدهند و به گفته او «ممنوعیت آموزش دختران در انستیتیوتهای طبی، زنان را از دسترسی به آموزش و خدمات صحی محروم خواهد کرد».
سازمان داکتران بدون مرز تأکید کرده است که نیازمندی بخش صحت افغانستان بسیار زیاد است و این میطلبد تا به کارمندان صحی زن بیشتر در این زمینه آموزش داده شود.
این نهادهمچنین ابراز نگرانی کرده است که محدودیتهای طالبان بر روند آموزش زنان و دختران در این کشور، تاثیر منفی بر موجودیت کارمندان زن در بخش صحی داشته است.
در اعلامیه به نقل از رییس سازمان صحی جهان در افغانستان آمده است: «اگر هیچ دختری به مکتب نرود و هیچ زنی به دانشگاه و یا انستیتوتهای صحی نرود، متخصصان صحی آینده از کجا خواهند آمد و چه کسی به زنان افغانستان که آنان به شدت به کمک نیاز دارند، رسیدگی کنند».
بربنیاد اعلامیه سازمان داکتران بدون مرز، هم اکنون هفت پروژه صحی در ولایات هلمند، کندز، هرات، خوست، قندهار و بامیان در حال تطبیق است و ماهانه، هزاران زن و مرد از ارایه خدمات در این مراکز صحی مستفید میشوند.