بحران صحی در افغانستان؛ ۱۷.۹ میلیون نفر به خدمات بهداشتی نیاز دارند


 بحران صحی در افغانستان؛ ۱۷.۹ میلیون نفر به خدمات بهداشتی نیاز دارند

جمهوری مدارا: ساختار شکننده نظام صحی، شیوع بیماری‌های حاد و ممنوعیت تحصیل زنان توسط طالبان، بحران صحت و سلامت در افغانستان را شدت بخشیده است.

این سازمان در گزارشی گفته است که صحت و سلامتی مادران در این کشور به چالش‌های جدی روبرو است.

در این گزارش، آمار بالای سوءتغذیه و مرگ‌ و میر قابل توجه مادران، نوزادان و کودکان به‌عنوان یکی دیگر از چالش‌های وضعیت فعلی صحی در افغانستان معرفی شده‌اند.

در این گزارش آمده است که شیوع بیماری‌های حاد از جمله سرخکان، اسهال حاد، تب دنگی، سیاه سرفه، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (سی‌سی‌اچ‌اف) و مالاریا همچنان تهدیدی جدی برای بخش صحت افغانستان محسوب می‌شود.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان با استناد به گزارش صندوق حمایت از کودکان (یونیسف) اشاره کرده است که افغانستان یکی از بالاترین نرخ‌های مرگ‌ومیر مادران را در سطح جهان دارد و به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد، ۶۳۸ مادر جان خود را از دست می‌دهند.

این سازمان نیز کمبود شدید پرستاران ماهر و متخصص در بخش صحت افغانستان را یکی از عوامل اصلی افزایش مرگ‌ومیر مادران عنوان کرده‌اند.

این گزارش بیان می‌کند که مشکلات سلامت عمدتاً به دلیل ساختار ضعیف سیستم بهداشت و منابع محدود، به‌ویژه در قریه‌جات، وضعیت صحت در افغانستان را دچار چالش کرده است.

این در حالی است که طالبان به تاز‌ه‌گی تحصیل دختران و زنان را در انستیتوت‌های طبی ممنوع کرده و در نخستین سال حاکمیت خود، دختران و زنان را از آموزش و تحصیلات عالی نیز منع کردند.

گفتنی است که این تصمیم‌ها با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی روبرو شده است.

سازمان ملل در واکنش به این اقدام هشدار داده و تأکید کرده است که این ممنوعیت می‌تواند تأثیرات منفی بر ساختار صحی افغانستان در آینده داشته باشد.

مطالب مرتبط