جمهوری مدارا: توماس نیکلسون فرستاده ویژه اتحادیه اروپا، پس از یک سفر پنج روزه به افغانستان گفته است این کشور در مسیری نگران کننده به پیش میرود.
آقای نیکلسون در بیانیهی که روز (دوشنبه 26 قوس) منتشر کرد گفته است، در دیدارهای که او با مقامهای طالبان داشته، هیچ یک از مقامهای این گروه نتوانستند علت ممنوعیت آموزش دختران و زنان در نهادهای طبیرا توضیح بدهند.
فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در یک سفر پنج روزه به کابل، با شماری از مقامهای گروه طالبان، هیأت معاونت سازمان ملل متحد(یوناما)، مسئولان سازمانهای بین المللی در افغانستان، فعالان مدنی، زنان، تاجران و خبرنگاران دیدار کرده است.
آقای نیکلسون در بیانیه خود گفته است که افغانستان را در حالی ترک میکند که این کشور «با توجه به وضعیت کنونی امداد رسانی، سیاسی، حقوق بشری و اقتصادی و مسیر کلی که در آن حرکت میکند، بهویژه در نتیجه فرامین و دستورالعملهای اخیر، به شدت دچار مشکل شده است».
فرستاده اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه افغانستان مسیری را که در نتیجه دستورالعملهای رهبران طالبان در پیش گرفته، عمیقا او را نگران کرده است، پیامد منع آموزش زنان و دختران در نهادهای طبی را «فاجعه بار» خوانده است.
او گفته است که طالبان هیچ برنامه مشخصی برای لغو ممنوعیت دسترسی دختران و زنان به مکاتب دولتی متوسطه و دانشگاهها که بیش از سه سال از آن میگذرد، نداشتند.
به گفته نیکلسون، به رغم آنکه در دیدارهای او با مقامهای طالبان به روابط و تعامل بلند مدت با طالبان تأکید شد؛ اما برای رسیدگی به وضعیت کنونی افغانستان نیاز است که گروه طالبان اقدامات فوری انجام دهند.
این مقام اروپایی همچنین گفته است که در دیدارهایش با مقامهای طالبان و سایر افراد، در مورد قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز گفتوگو کرده است.
به گفته او: «بسیاری از افغانها توضیح دادند که چگونه این قانون کار شرکتها و سازمانها را پیچیدهتر کرده است و تأثیر شدیدی بر توانایی زنان برای رفتوآمد، کار، دسترسی به خدمات و تأمین خانوادههایشان گذاشته است».
آقای نیکلسون گفته است که چالشهای ناشی از قانون امر به معروف طالبان برای شرکای اتحادیه اروپا، منجر به افزایش هزینههای ارائهی کمک به مردم افغانستان و کاهش فضای عملیاتی شده است.