جمهوری مدارا: دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد (اوچا) میگوید در سال آینده میلادی، بیکاری، بدهی خانوادهها و فقر همچنان گسترده، نیمی از جمعیت افغانستان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
این سازمان در گزارشی که به تازگی نشر کرده میگوید که وضعیت بد اقتصادی و فقر سبب خواهد شد که زنان سرپرست خانوادهها، بیشتر از دیگران تحت تأثیر این وضعیت قرار گیرند.
در گزارش اوچا آمده است: «جمعیت [مردم] افغانستان همچنان در معرض محدودیتهای فزاینده مرتبط با حقوق اعمال شده توسط مقامات بالفعل [طالبان] قرار دارند و خطرات حفاظتی را برای همه بهویژه زنان، دختران و سایر گروههای در معرض خطر افزایش میدهد».
براساس این گزارش، وضعیت دشوار اقتصادی، شکافها در توسعه پایدار، فرصتهای معیشتی محدود و ساختارهای بهداشتی و آموزشی ضعیف، مانع تابآوری شهروندان نیازمند افغانستان شده و بحران انسانی در کشور را تشدید کرده است.
این سازمان همچنان ابراز نگرانی کرده است که بازگشت مهاجران از کشورهای همسایه افغانستان در سال آینده میلادی، باری بیشتر بر دوش خدمات اولیه و منابع محلی خواهد گذاشت که روند رسیدگی به نیازمندان را بیش از بیش متاثر میسازد.
با این حال اوچا اعلام کرده است که در سال آینده میلادی نیز ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان همچنان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
این در حالی است که براساس ارزیابی سازمان ملل متحد، در سال جاری میلادی ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه محتاج بودند.
برنامه جهانی غذا پیشتر گفته بود که سطح ناامنی غذایی حاد در این کشور ۱۲.۴ میلیون نفر در سال جاری است؛ اما اوچا اعلام کرده است که در سال آینده، ۱۴.۸ میلیون تن در سطح «ناامنی غذایی حاد» قرار خواهند داشت که این آمار افزایش ۲.۴ میلیونی را نشان میدهد.
اوچا همچنین اعلام کرده است که نهادهای کمککننده سازمان ملل در نظر دارند که در سال ۲۰۲۵ میلادی، به ۱۶.۸ میلیون نفر کمک برسانند.