جمهوری مدارا: ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در تازه ترین اظهارات خود مبنی بر چگونگی برخورد با گروه طالبان گفته است که به چالش کشیدن حکومت سرکوبگر این گروه و پاسخگو کردن آن، مسئولیت جمعی جامعه جهانی است.
آقای بنت از محدودیت و ممنوعیتهای وضع شده بر مردم به ویژه زنان و دختران در افغانستان همواره انتقاد کرده و به تکرار از گروه طالبان خواسته است که محدودیتهای وضع شده برزنان را لغو کنند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، دیروز (چهار شنبه 28 قوس) در مصاحبه باEducation Cannot Wait» » عمدتا به سیاست و اقدامات رهبران در برابر زنان پرداخته گفته است که به چالشکشیدن این سیستم وحشتناک و پاسخگوکردن طالبان، مسوولیت جمعی جامعه جهانی است.
او نسبت به پیامدهای حذف نظاممند زنان و دختران افغانستان از زندگی اجتماعی هشدار داده و گفته است که محدودیتهای وضع شده بر زنان، عواقب جبران ناپذیر در پی خواهد داشت.
آقای بنت گفته است که رویکرد گروه طالبان در مورد زنان سبب شده است که آنان به چهاردیواری خانهها محصور گردد که در نتیجه سیاست طالبان افسردگی زنان بیشتر شده است، تمایل به خودکشی افزایش یافته و جامعه متلاشی شده است.
او سیاست گروه طالبان در برابر زنان را خلاف کرامت انسانی و بهشدت تبعیضآمیز خوانده گفته است که اقدمات سازمانیافته طالبان بر ضد زنان، از طریق فرمانها، احکام و اعمال سیاستها تحمیل و بهطور سختگیرانه اجرا میشود.
ریچارد بنت گفته است: «این محرومیتها، بهطور جمعی، آنقدر شدید و گستردهاند که من نتیجه گرفتهام ممکن است به جنایات علیه بشریت، بهویژه جنایت آزار جنسیتی، منجر شوند».
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد تأکید کرده است که برای جلوگیری از سرکوب رو به افزایش طالبان، زمان عمل فرا رسیده است و نباید بیشتر از این اجازه داده شود که رویاها و ظرفیت میلیونها دختر در افغانستان خاموش گردد.
او گفته است: «این محرومیتها، بهطور جمعی، آنقدر شدید و گستردهاند که من نتیجه گرفتهام ممکن است به جنایات علیه بشریت، بهویژه جنایت آزار جنسیتی، منجر شوند».
آقای بنت از جنبشهای زنان که در راستای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی تلاش دارند، حمایت کرد و بر پشتیبانی از برنامههای آموزشی برای زنان تاکید ورزیده است.