مداخله طالبان در توزیع کمک‌ها؛ از تبعیض جنسیتی تا تغییر محل توزیع کمک‌ها


 مداخله طالبان در توزیع کمک‌ها؛ از تبعیض جنسیتی تا تغییر محل توزیع کمک‌ها

جمهوری مدارا: اداره بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در تازه‌ترین گزارش خود، از مداخلات گسترده‌ای طالبان در روند توزیع کمک‌های بشردوستانه و اجرای پروژه‌های بین‌المللی در افغانستان، پرده برداشته است.

در گزارشی که به تازگی از سوی اداره بازرس امریکا نشر شده است، از وضع محدویت‌های سخت‌گیرانه جنسیتی و جلوگیری از توزیع مستقیم کمک‌ها به زنان خبر داده شده است.

براساس گزارش سیگار، به عنوان نمونه در ماه جولای سال ۲۰۲۳، گروه طالبان به سازمان‌های کمک‌رسان دستور دادند که هیچ زنی نباید مستقیم کمک‌ها را دریافت کند و باید یک مرد از خانواده‌ی آنان برای دریافت کمک‌ها اقدام کند.

سیگار نوشته است که این تصمیم طالبان، دسترسی هزاران زن بی‌سرپرست و آسیب‌پذیر به کمک‌های بشردوستانه را مختل کرده و نیز نبود کارمندان زن در توزیع کمک‌ها سبب شده است که کمک‌ها به زنان نیازمند نرسد.

سیگار تاکید کرده است که طالبان با اعمال فشار بر سازمان‌های بین‌المللی، مسیر کمک‌ها را تغییر داده، محدودیت‌هایی را برای دریافت کنندگان وضع کرده و حتی تلاش کرده‌است که کنترول اطلاعات و روند اجرای پروژه‌ها را در دست گیرند.

در بخشی از گزارش سیگار آمده است که در چندین مورد، مقامات محلی طالبان با اعمال فشار بر سازمان‌های بین‌المللی، تلاش کرده‌اند، نحوه‌ی توزیع کمک‌ها را تغییر دهند. به طور مثال در ماه می سال ۲۰۲۳ یکی از سازمان‌های بین‌المللی مجبور شد، توزیع پول نقد به خانواده‌های نیازمند را متوقف کند؛ زیرا مقامات محلی طالبان اصرار داشتند که این کمک‌ها به افراد ثبت‌نشده نیز برسد.

در این گزارش آمده‌ است که در جریان ماه‌های جنوری تا اپریل سال ۲۰۲۳، برنامه جهانی غذا مجبور شد، توزیع مواد غذایی را در دو ولسوالی در ولایت غزنی متوقف کند؛ زیرا طالبان می‌خواستند روند اجرایی این کمک‌ها را به کنترول خود در آورند.

به گزارش سیگار، مقامات طالبان بارها تلاش کرده‌اند تا از سازمان‌های بین‌المللی بخواهند که هزینه‌های نیروهای آنان را تأمین کنند.

در این گزارش آمده است که در ماه فبروری سال ۲۰۲۳ طالبان تلاش داشتند تا توافقات عملیاتی موسسه مین‌پاکی سازمان ملل متحد را تغییر داده و کنترول بیشتری بر روند مین‌زدایی داشته باشند که این امر سبب تعلیق فعالیت‌های این سازمان در برخی از مناطق شده است.

سیگار گزارش داده است که مقامات طالبان از برخی از سازمان‌های بین‌المللی درخواست کرده‌اند که لیست دریافت‌کنندگان کمک را در اختیار آنان قرار دهند و مکان‌های اجرای پروژه‌های بشردوستانه را تغییر دهند.

گزارش اخیر سیگار به تاریخ دهم مارچ منتشر شد و در آن بر افزایش نظارت بر اجرای پروژه‌ها از سازمان‌های بین‌المللی خواسته است تا شرایط سخت‌گیرانه‌تری برای جلوگیری از نفوذ طالبان اعمال کنند.

مطالب مرتبط