سازمان امنیت اروپا: کشورهای عضو برای تضمین امنیت و مشارکت زنان افغانستان در همه عرصه‌‌ها اقدام کنند


 سازمان امنیت اروپا: کشورهای عضو برای تضمین امنیت و مشارکت زنان افغانستان در همه عرصه‌‌ها اقدام کنند

جمهوری مدارا: دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا، خواستار حمایت عملی کشورهای عضو این سازمان از زنان و دختران افغانستان شده و تاکید کرده است که برای

تضمین امنیت و مشارکت کامل زنان افغانستان در همه عرصه‌های اجتماعی اقدام کنند.

این اظهارات فریدون سِینِرلی‌اوغلو، دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا، در نشست ویژه‌ای که درباره آموزش و مشارکت سیاسی زنان افغانستان، در مقر این سازمان برگزار شد، مطرح شده است.

نشست ویژه‌ای دیروز (دوشنبه، ۱۸ حمل) درباره آموزش و مشارکت سیاسی زنان افغانستان، در مقر سازمان امنیت و همکاری اروپا در شهر ویانا برگزار شد.

گزارش شده است که این نشست به ابتکار نمایندگی دایمی مالتا در این سازمان و با همکاری سفارت افغانستان برگزار شده است.

فریدون سِینِرلی‌اوغلو، دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا، در این نشست از تمامی کشورهای عضو خواست که برای تضمین امنیت و مشارکت کامل زنان افغان در همه عرصه‌های اجتماعی گام‌های عملی بردارند.

دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا خواستار حمایت مالی شایسته از طرح‌های ویژه و تسهیل صدور ویزا برای آن عده از زنانی افغانستان شد که در برنامه‌های این سازمان شرکت می‌کنند یا در نهادهای آموزشی وابسته به آن مشغول تحصیل اند.

سخنرانان دیگر این نشست نیز بر اهمیت دسترسی زنان و دختران افغانستان به آموزش و نقش کلیدی آنان در ساختار سیاسی کشور تاکید کرده‌اند.

این سخنرانان آموزش دختران را ابزار بنیادین توانمندسازی و راهی به‌سوی صلح پایداری سیاسی در افغانستان خوانده و خواستار پشتیبانی جدی جامعه جهانی از حقوق بشری زنان ‌و دختران در این کشور شدند.

دبیر کل سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «تنها از طریق حمایت‌هایی می‌توانیم تضمین کنیم که زنان افغانستان همچنان به آموزش و منابع تحول‌آفرین دسترسی داشته باشند

نماینده کانادا در این سازمان، نیز گفته است که زنان و دختران افغانستان خواستار اقدام‌های قاطع‌ هستند.

او تاکید کرده است: «ما نمی‌توانیم در برابر وضعیت آنان سکوت کنیم یا بی‌تفاوت بمانیم. آنان شجاعتی کم‌نظیر از خود نشان داده‌اند و ما وظیفه داریم که در کنارشان بایستیم

منیژه باختری، سفیر و نماینده افغانستان در ویانا نیز در این نشست گفته است که محروم کردن دختران افغانستان از آموزش، نه‌تنها نقض حقوق بشر است، بلکه تهدیدی جدی برای ثبات منطقه‌ای محسوب می‌شود.

خانم باختری وضعیت حقوق بشری زنان و دختران افغانستان را عاملی برای گسترش مهاجرت، افراط‌گرایی، تندروی و جرایم سازمان‌یافته و از جمله تروریسم و قاچاق مواد مخدر خوانده است که فراتر از مرزهای افغانستان میز گسترش خواهد یافت.

وی خواستار رویکردی همه‌جانبه برای پاسخگو ساختن گروه طالبان از سوی جامعه جهانی شد و به رسمیت شناختن تبعیض جنسیتی به‌عنوان جنایت بین‌المللی تاکید کرد.

خانم باختری همچنین از اقدامات اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی در این زمینه استقبال کرد.

گروه طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های سنگینی را بر زندگی زنان وضع کرده و با محرومیت زنان و دختران از آموزش و تحصیلات عالی، حق کار و فعالیت در اجتماع، آنان را از جامعه حذف کرده اند.

مطالب مرتبط