تأسیس یک‌باب کتابخانه‌ای مجهز در یک مکتب دخترانه در ولایت دایکندی


 تأسیس یک‌باب کتابخانه‌ای مجهز در یک مکتب دخترانه در ولایت دایکندی

جمهوری مدارا: ریاست معارف دایکندی از فعال‌سازی یک کتابخانه مجهز در مکتب دخترانه در قریه میش سفلی این ولایت خبر داده است.

این ریاست تأسیس این کتابخانه را گامی مؤثر در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، ارتقای کیفیت تعلیم و تربیه و تسهیل دسترسی شاگردان به منابع آموزشی در این منطقه عنوان کرده است.

این کتابخانه با بودجه ۴۰۹ هزار و ۸۰ افغانی که به طور کامل از سوی نهاد شهدا تأمین و با حمایت مالی موسسه اچ سی اس (Help Committee Schaffhausen / Afghanistan Hilfe) سویس اجرا و تجهیز گردیده است.

در این پروژه بیش از ۶۰۰ جلد کتاب علمی، ادبی و فرهنگی خریداری و همراه با تجهیزات ضروری مانند میز، چوکی، کامپیوتر، قفسه‌های کتاب و سایر ملزومات اداری برای فراهم‌سازی فضای مناسب مطالعه در اختیار مکتب قرار گرفته است.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، پیش از این نیز بیش از یک‌هزار جلد کتاب در کتابخانه این مکتب موجود بود که به دلیل نبود امکانات اداری، عملاً بدون استفاده باقی مانده بود. تجهیز کتابخانه، اکنون امکان بهره‌برداری مؤثر از این منابع را نیز فراهم کرده است.

در مراسم گشایش این کتابخانه، آمر معارف شهری ریاست معارف، نمایندگان موسسه شهدا، اعضای شورای مکتب، والدین شاگردان و موسفیدان قریه حضور یافته و آن‌ها ضمن قدرداني از حمایت های موسسه شهدا و موسسه اچ سی اس نقش حیاتی چنین اقدامات فرهنگی را در توانمندسازی علمی شاگردان مؤثر خواندند.

مکتب دخترانه قریه میش سفلی هفت سال پیش با حمایت مالی موسسه اچ سی اس و توسط نهاد شهدا اعمار شده بود.

دو سال پس از تأسیس آن برای نخستین بار دوره دوساله آموزش زبان انگلیسی نیز برای ۵۰ تن از شاگردان دختر این مکتب راه‌اندازی گردید؛ اما در پی سقوط نظام جمهوری و تعطیلی مراکز آموزشی توسط طالبان، این دوره آموزشی ناتمام باقی ماند.

پیش تر از آن نیز موسسه شهدا با پشتیبانی مالی موسسه اچ سی اس، یک مرکز خدمات صحی را در این قریه فعال کرده بود که اکنون بیش از ده سال است خدمات درمانی ابتدایی را به باشندگان این قریه و قریه‌های همجوار ارائه می‌نماید.

قابل ذکر است که نهاد شهدا با حمایت مالی موسسه اچ سی‌اس، طی سی‌وشش سال گذشته در ولایت‌های مختلف افغانستان، به‌ویژه در مناطق مرکزی، بیش از صد ها پروژه عام‌المنفعه در بخش‌های صحت، معارف، بدیل معیشت، دسترسی به آب آشامیدنی، حمایت از زنان و کودکان بی‌سرپرست و همچنین کمک‌های فوری غذایی را اجرا کرده‌ است.

مطالب مرتبط