گروه طالبان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت نشده است


 گروه طالبان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت نشده است

جمهوری مدارا: گروه طالبان در نشست سازمان همکاری شانگهای که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته قرار است در پاکستان برگزار شود دعوت نشده است.

نشست سازمان همکاری شانگهای به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتبر سال جاری به میزبانی دولت پاکستان در اسلام‌آباد برگزار می‌شود.

افغانستان عضو ناظر این سازمان منطقه‌ای است که در آن 9 کشور عضو دایم و سه کشور به شمول افغانستان عضو ناظر اند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع دپلماتیک این کشور گزارش داده اند که از گروه طالبان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت نشده است.

روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان، در گزارشی از قول منابع دیپلماتیک نوشته است که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ٢٠٢١ غیرفعال بوده است.

قرار است در این نشست، رهبران کشورهای مختلف جهان از جمله بازیگران منطقه‌ای و دستکم نمایندگان ٢٠٠ سازمان بین‌المللی نیز اشتراک کنند.

بر اساس گزارش روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان، دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای از ارسال دعوت‌نامه به گروه طالبان، خودداری کرده است.

این تصمیم دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای، بیانگر وضعیت کنونی افغانستان تحت تسلط طالبان در این سازمان مهم منطقه‌ای است.

این درحالی است که گفته می‌شود نشست پیشروی این سازمان در ارتباط به همکاری‌های منطقه‌ای و امنیت متمرکز است و میزان مشارکت در آن و موضوع نشست «در خور توجه» پیش‌بینی شده است.

با گذشت سه سال از حاکمیت دوباره گروه طالبان، هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته و این وضعیت جایگاه افغانستان را در عرصه بین‌المللی به شدت تضعیف کرده است.

این در حالی است که مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان چندی پیش در دیدار با عبدالله عارف‌اوف، نخست‌وزیر ازبیکستان، خواهان اشتراک این گروه در نشست‌ سازمان همکاری شانگهای شده بود.

رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در واپسین نشست خود انحصار قدرت از سوی گروه طالبان را نکوهش کرده و خواهان ایجاد «حکومتی فراگیر» که همه اقوام و گروه‌های سیاسی و مذهبی در آن عضو باشند، شده بودند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی منطقه‌ای است که به هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی و نیز برقراری توازن در برابر نفوذ امریکا، ایجاد شده است.

کشورهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ایران و ازبکستان ۹ عضو دائمی، و سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان عضو ناظر این زمان منطقه‌ای هستند.

مطالب مرتبط