جمهوری مدارا: کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرده است که برنامه جدیدی را به هدف مقابله با چالشهای کلیدی در برابر بیجاشدهگان داخلی و مهاجرانی که از بیرون افغانستان باز میگردند، روی دست گرفته است.
این نهاد گفته است که برنامه جدید را در هماهنگی با همکاران داخلی، سازمانهای بینالمللی و جامعه مدنی افغانستان به پیش خواهد برد.
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان میگوید بیش از سه میلیون بیجاشدهی داخلی و حدود یک و نیم میلیون شهروند افغانستان که از ایران و پاکستان اخراج شدهاند با مشکلات جدی مواجه هستند و نیاز به کمکهای فوری دارند.
روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان از ایران و پاکستان شدت یافته و روزانه صدها مهاجر افغانستانی از این دو کشور اخراج و به افغانستان باز گردانده میشوند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد دیروز (یکشنبه 22 میزان) اعلام کرد این گروه همآهنگ، متعهد به فرستادن کمکهای فوری در دراز مدت به سراسر افغانستان هستند.
مشارکت بین کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، سازمانهای بینالمللی، همکاران داخلی و جامعه مدنی به منظور افزایش دسترسی به برنامههای این کمیشنری به هدف استفاده از تخصص فنی برای به حداکثر رساندن تأثیرگذاری در میان جوامع آسیبپذیر به وجود آمده است.
این تصمیم کمیشنری سازمان ملل متحد درحالی صورت میگیرد که روند اخراج اجباری پناهندگان افغانستان در ایران و پاکستان شدت یافته و حتا گفته میشود که دولت ایران طرح خاص را به منظور اخراج مهاجران افغانستان تهیه کرده و در حال تطبیق است.
در تازه ترین مورد احمد قیومی فرماندار تهران اعلام کرد که کار شناسایی اتباع (مهاجران) منطقه به منطقه، محله به محله و حضور آنها در مشاغل و کسب و کارها نیز نهایی شده است.
بر اساس گزارشها، در شش ماه گذشته بیش از 270 هزار مهاجر غیر قانونی از ایران کشور همسایه افغانستان، به کشورشان باز گشته اند.
این درحالی است که برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد به تازگی گزارش داده است که میزان فقر، گرسنگی و قحطی با باز گشت صدها هزار مهاجر افغانستان به کشور شان افزایش یافته است.
درهمین حال روز گذشته شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان را با ۳۰/۸ امتیاز در رتبه ۱۱۶ در میان ۱۲۷ کشور رده بندی کرد. براین اساس، افغانستان در ارزیابی امسال دو پله به پایین سقوط کرده است.
سازمانهای بینالمللی کمکرسان میگویند در سه سال گذشته بحران بشری در افغانستان بیش از ۲۰ میلیون جمعیت آن کشور را متاثر کرده و در حال حاضر حدود ۲۴ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.