جمهوری مدارا: برنامۀ جهانی غذا گفته است، پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، نظارت و ارزیابی سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان شدت یافته است.
در قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان محدودیتهای جدیدی به ویژه بر زندگی زنان وضع شده و حتا شنیده شدن صدای زنان عورت تلقی شده است.
در گزارش برنامه جهانی غذا که به تازهگی نشر شده، آمده است که تاکنون فعالیتهای این سازمان، تحت تاثیر این روند قرار نگرفته است.
این سازمان اما نگرانیاش را در مورد تشدید نظارت بر مؤسسات بینالمللی و داخلی در افغانستان ابراز داشته است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد همچنان گفته است که سازمان ملل به هدف مصئونیت کارمندانش به تعامل با طالبان ادامه خواهد داد.
در گزارش برنامه جهانی غذا جزئیات بیشتری در مورد تشدید نظارت بر مؤسسات بینالمللی و داخلی ارائه نشده اما گفته میشود که قانون امر به معروف طالبان، روند کمکرسانی نهادهای تحت نظر سازمان ملل متحد در افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است.
با این هم، برنامه جهانی غذا از ادامه کمکهای بشری به هدف رسیدگی به نیازمندان در افغانستان خبر داده و گفته است که تنها در ماه سپتمبر امسال، برای ۳.۲ میلیون نفر کمکهای غذایی فراهم کرده است.
در گزارشی که راجع به فعالیتهای برنامه جهانی غذا نشر شده آمده است که به دلیل کاهش بودجه بینالمللی، ۱۱ میلیون نیازمند از دریافت کمکهای بشری محروم شده اند.
این ادارۀ ملل متحد همچنان برای ۱.۳ میلیون نفر کمکهای فوری توزیع کرده که از این میان، ۴۲ درصد این کمکها پول نقد بوده است. به گفتۀ ملل متحد کمکهای نقدی در انتخاب نحوۀ دریافت مواد غذایی به خانوادهها کمک بیشتر میکند.
سازمان ملل متحد در جریان ماه گذشته میلادی، برای ۵۲۳ هزار و ۲۳۰ کودک، زنان حامله و مادران شیرده که از بیماری سوءتغذیه در افغانستان رنج میبرند، کمکهای غذایی توزیع کرده است.
این در حالی است که اخیراً دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفت که برای کمکرسانی به افراد نیازمند در زمستان امسال، به بیش از ۶۰۳ میلیون دالر نیاز است.
اوچا پیشبینی کرده است که زمستان امسال بسیار "سرد" خواهد بود و به گفتۀ این نهاد، پیش از آغاز برفباریها و مسدود شدن راههای مواصلاتی، نیاز است تا کمکهای بشری به شمول غذا، لباس گرم، خیمه و کمپل به مناطق دورافتاده فرستاده و در آنجا ذخیره شود.