جمهوری مدارا: در گزارشی که به تازهگی از سوی سازمان جهانی صحت منتشر شده آمده است که ۷۰۰ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان به تداوی حیاتی دسترسی ندارند.
براساس گزارش سازمان جهانی صحت، تنها در ماه گذشته میلادی ۲۷ هزار و ۶۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه باید در شفاخانهها تحت تداوی قرار میگرفتند.
این سازمان پیشتر اعلام کرده بود که رقم کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان به ۲.۹ میلیون نفر میرسد و از مجموع آنان ۸۵۰ هزار آن به سوءتغذیه شدید گرفتار شده اند.
به گفتۀ این سازمان، به دلیل مشکلات در سیستم صحت و دسترسی نابرابر مردم به خدمات صحی، به ویژه در مناطق روستایی، مردم افغانستان با تهدیدات بیشتری در امور صحی مواجه اند.
در این گزارش آمده است: «گسترش بیماریهای ساری، مشکلات روحی و عصبی، سوءتغذیه و بیماریهای غیرساری، میزان مرگ و میر را به گونۀ قابل توجهی افزایش داده است».
گزارش میگوید؛ به دلیل محدودیتهای وضع شده از جانب طالبان، دسترسی زنان و دختران در بخشهای از این کشور به خدمات صحی محدود شده است.
دراین گزارش همچنین آمده است که هم اکنون ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان که بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، به کمکهای بشری نیاز دارند.
به گفتۀ این سازمان، ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان، ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه میکنند.
در گزارش آمده که با تشدید بحران بشری در افغانستان، در حال حاضر حدود ۶.۳ میلیون نفر بیجا شدۀ داخلی وجود دارد و آنان در وضعیت ناگوار به سر میبرند.
سازمان جهانی صحت با اشاره به اخراج هزاران شهروند مهاجر افغانستان از ایران و پاکستان گفته است که بازگشت آنان روند کمکرسانی را تحت فشار قرار داده است.
سازمان جهانی صحت افزوده است: " برنامه پاسخگویی به نیازمندان در سال ۲۰۲۴ با کاهش زیاد بودجه مواجه است و تنها ۷۵۵ میلیون دالر که حدود ۲۵ درصد کل بودجه را تشکیل میدهد، به دست آمده است.
سازمان جهانی صحت با ابراز نگرانی گفته است که با نزدیک شدن فصل زمستان و افزایش سرما در نقاط دوردست این کشور، مشکلات صحی به ویژه بیماریهای طرق تنفسی در میان بزرگسالان و کودکان بیشتر خواهد شد.