سازمان ملل: ده‌ها پروژه کمک‌های انسانی به‌ دلیل دخالت طالبان تعلیق شده است


 سازمان ملل: ده‌ها پروژه کمک‌های انسانی به‌ دلیل دخالت طالبان تعلیق شده است

جمهوری مدارا: دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان (اوچا) اعلام کرده است که در ماه سپتامبر سال روان میلادی، بیش از هشتاد پروژه کمک‌های انسانی به دلیل دخالت‌های طالبان تعلیق شد.

براساس گزارشی که توسط دفتر اوچا منتشر شده است، 83 پروژه کمک رسانی به نیازمندان به دلیل 173 مورد دخالت طالبان به حال تعلیق در آمدند.

اوچا می‌گوید در ماه سپتامبر، ۷۳ مورد دخالت مستقیم طالبان در اجرای برنامه‌ها، ۳۵ مورد دخالت در استخدام کارکنان، ۱۹ مورد دخالت در درخواست اطلاعات حساس از کارکنان، 5 مورد تأثیرگذاری بر فرآیندهای تأمین کالا، 5 مورد محدودیت مشارکت کارکنان زن و 3 مورد مربوط به پوشش لباس زنان، گزارش شده است.

اوچا گفته است که این دخالت‌ها شامل خشونت در برابر کارمندان، دخالت در فعالیت‌های انسانی و محدودیت‌های حرکت نهادها، کارمندان یا کالاها در داخل کشور بوده است.

این گزارش می‌رساند که ۹ کارمند عملیات انسانی از سوی طالبان بازداشت شده و سه تأسیسات مربوط به برنامه‌های انسانی به‌طور اجباری تعطیل شده‌اند.

موارد دیگری از دخالت طالبان شامل درخواست مالیات غیرقانونی، ضبط کمک‌ها، تأخیر در امضای اسناد و اشغال تأسیسات می‌گردد.

گزارش افزوده است که دخالت‌های گروه طالبان به روند تطبیق برنامه‌های کمک‌رسانی سازمان‌های بین‌المللی در افغانستان نسبت به سال گذشته نزدیک به هفتاد درصد افزایش یافته است.

براساس گزارش دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشری در افغانستان که امروز (سه‌شنبه 1 عقرب) نشر شده است آمده است که در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، دو تأسیسات مربوط به برنامه‌های کمک سازمان ملل در افغانستان به‌طور موقت بسته شده و یک پروژه به مکان دیگری منتقل شد.

در گزارش اوچا آمده است که در اثر دخالت‌های طالبان و تعلیق برنامه‌های کمک رسانی این سازمان، مناطق جنوب، شرق و غرب کشور بیشتر متضرر شده است.

در بخش از گزارش آمده است: «این حوادث به‌طور مداوم محیط عملیاتی را مختل می‌کنند، جایی که امنیت کارمندان انسانی در معرض خطر است».

این گزارش نشان می‌دهد که پس از توشیح قانون امر به معروف طالبان، وزارت امر به معروف طالبان ۴۸ مورد در فعالیت‌های انسانی دخالت کرده است.

طبق گزارش اوچا، این دخالت‌ها شامل بازدیدهای نظارتی از دفاتر، بازداشت کارکنان، تفکیک فضای کار، درخواست اطلاعات حساس، و الزامات پوشش برای کارمندان زن بوده است.

مطالب مرتبط