اعضای شورای امنیت: از وضعیت حقوق بشر در افغانستان عمیقا نگران هستیم


 اعضای شورای امنیت: از وضعیت حقوق بشر در افغانستان عمیقا نگران هستیم

جمهوری مدارا: اعضای شورای امنیت ملل محتد نسبت به وضعیت موجود در افغانستان تحت کنترل طالبان عمیقا ابراز نگرانی کرده اند.

اعضای این شورا  (روز جمعه 7 جدی) بیانیه مشترکی را صادر کرده اند که در آن نسبت به اوضاع امنیتی، سیاسی و به‌ویژه وضعیت حقوق بشری در افغانستان به شدت ابراز نگرانی شده است.

در بیانیه شورای امنیت آمده است که سیاست و عمل‌کردهای گروه طالبان در راستای حقوق بشر تأثیرات منفی برجای گذاشته و این شورا از طالبان خواسته است که هرچه سریع‌تر رویکرد دیگری در پیش گیرند.

در بیانیه‌ شورای امنیت بار دیگر از سیاست‌ها و اقدامات گروه طالبان در افغانستان که دسترسی زنان و دختران را به حقوق بشری و آزادی‌های اساسی آنان محدود کرده،‌ ابراز نگرانی شده است.

این شورا بر لزوم تامین مشارکت «کامل، مساوی، معنادار و مصئون» زنان و دختران برای آینده و توسعه دراز مدت در افغانستان تاکید کرده و از طالبان خواستند که فوراً محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران را لغو کنند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اهمیت انکشاف یک نقشه راه سیاسی برای صلح و ادغام کامل افغانستان به جامعه جهانی نیز تاکید کرده‌ است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «رسیدن به ثبات دراز مدت در افغانستان مستلزم یک گفتگوی معتبر و فراگیر ملی است که منجر به یک نظام سیاسی فراگیر شود. نظامی که در آن رهبران سیاسی پاسخ‌گو و دولت که تعهدات بین‌المللی خود را برآورده سازد».

اعضای شورای امنیت بر مبارزه با تمامی گروه‌های تروریسم در افغانستان تأکید ورزیده، گفته اند که قلمرو افغانستان نباید برای تهدید یا حمله به کشوری، برنامه‌ریزی یا تأمین مالی اقدامات تروریستی، یا پناه دادن و آموزش تروریست‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

این شورای با توجه به تأثیرات منفی سیاست‌ها و اقدامات طالبان علیه زنان و دختران افغا‌نستان، خواستار لغو فوری قانون امر به معروف و نهی منکر و ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی از سوی این گروه شده است.

در بیانیه آمده است: « ممنوعیت جدید پیامدهای مخربی برای تمام افغان‌ها، به ویژه مادران و نوزادان چه متولد شده و چه هنوز متولد نشده، چه پسران و چه دختران خواهد داشت و سیستم مراقبت‌های صحی از قبل شکننده را بیشتر بی‌ثبات خواهد کرد».

طالبان با تسلط بر افغانستان، این کشور را با بحران شدید بشری مواجه کرده و هم‌چنان محدودیت‌های طالبان در بخش‌های مختلف، به ویژه بر زنان و دختران به این بحران و وخیم شدن وضعیت حقوق بشری در افغانستان افزوده است.

مطالب مرتبط