جمهوری مدارا: سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان نتیجه یک نظر سنجی را منتشر کرده است که براساس آن خبرنگاران زن در داخل افغانستان، با مشکلات فراوان مواجه اند و مقامهای طالبان از ارائه اطلاعات به آنان خود داری میکنند.
این نهاد حامی رسانهها گفته است که یک نظرسنجی را در بین دهها خبرنگار زن راهاندازی کرده است که براساس نتایج آن، نهادهای امنیتی گروه طالبان، نهادهای آموزشی دولتی، نهادهای امور صحی و دفتر ریاست الوزرای گروه طالبان از ارائه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری میکنند.
براساس گزارش سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، این سازمان یک پرسشنامه آنلاین را با بسیاری از خبرنگاران زن که هم اکنون در افغانستان مصروف کار اند، شریک کرده و ۳۸ درصد پاسخدهندگان، تبعیض جنسیتی را از عوامل اساسی این برخورد طالبان میدانند.
در گزارش سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان آمده است که ۱۰۲ خبرنگار زن که اکثر آنان در افغانستان اند، در این نظرسنجی شرکت کرده و به پرسشنامه این سازمان پاسخ داده اند.
گفته شده است که ۳۸ درصد آنان ترس از افشای حقایق توسط مقامهای طالبان را از عوامل دیگر عدم دسترسی خبرنگاران زن به معلومات خبری دانسته اند.
در بخشی از گزارش این سازمان آمده است: «۵۸ درصد از بانوان خبرنگار در صورت رد اطلاعات، هیچگونه ارجاعی به مراجع قانونی ندارند و یا نمیتوانند این کار را انجام دهند که نشاندهنده ضعف میکانیزمهای موجود در سیستم اطلاعرسانی است».
براساس گزارش سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، دو – سوم پاسخدهندگان، به نبود تضمینهای قانونی اشاره کرده و گفته اند که آنان در برابر یک «نظام غیر پاسخگو» قرار دارند و بنا بر این در امان نیستند.
یافتههای نظر سنجی انجام شده از سوی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان نشان میدهد که ۶۹ درصد این خبرنگاران گفته اند که برای حل این مشکل از هیچ فرد و یا نهادی کمک نگرفته اند، ۲۹ درصد دیگر به نهادهای حامی خبرنگاران شکایت کرده و تنها پنج درصد این خبرنگاران زن، شکایات خود را به کمیسیون سمع شکایات رسانهها در میان گذاشته اند.
منع کار زنان در رادیو و تلویزیون ملی افغانستان، منع پوشش خبری تظاهرات و اعتراضهای مدنی، ممنوعکردن نشر موسیقی، محدودیت بر پوشش زنان در رسانهها، منع مصاحبه زنان با مردان و برعکس آن و دهها مورد دیگر، محدودیتهایی اند که طالبان در بیشتر از سه سال گذشته بر رسانهها در افغانستان وضع کرده اند.
براساس محدودیتهای که گروه طالبان بر رسانهها و فعالیت رسانهی وضع کرده اند، زندگی خبرنگاران و فعالان رسانهی زن به این دلیل که زن هستند، بیشتر از دیگران تحت تأثیر قرار گرفته است.