جمهوری مدارا: مرکز امنیت آمریکا با اشاره به محدودیتهای اخیر طالبان علیه زنان تاکید کرده که شکایت از این گروه به دادگاه بینالمللی دادگستری یک اقدام کافی نیست.
این نهاد تاکید کرده است که جامعه بینالمللی باید اقدامات جدیتری برای حمایت از حقوق زنان و مقابله با سرکوب طالبان انجام دهند.
این نهاد در بیانیه خود گفته است که شکایت چهار کشور از طالبان به دلیل رفتار سرکوبگرانه نشان میدهد که طالبان حق نقض حقوق زنان را ندارند، از نظر قانون طالبان چک سفید در مورد حقوق زنان ندارد؛ اما این پرونده ممکن است ماهها طول بکشد و نتیجه آن نامشخص است.
در این بیانیه گفته شده است که با صدور دستور جدید طالبان مبنی بر بستن سازمانهای غیردولتی که زنان را استخدام میکنند، این پرونده اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
در پایان سپتامبر سال گذشته، کشورهای آلمان، هلند، استرالیا و کانادا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کردند که در صورت ادامه تبعیض جنسیتی و نقض حقوق زنان توسط طالبان، علیه آنان به دادگاه بینالمللی شکایت خواهند کرد؛ اقدامی که از سوی زنان افغانستان و سازمانهای حقوق بشری به صورت گسترده استقبال شد.
مرکز امنیت آمریکا میگوید که این پرونده در زمان حساس مطرح شده است که در نشست دسامبر سال گذشته شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامهای صادر شد که خواست آن افزایش تعامل بینالمللی با طالبان بوده است.
این قطعنامه تاکید کرد که طالبان باید به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشند و مشارکت برابر و ایمن زنان افغانستان را تضمین کند.
در نشست سوم دوحه، طالبان زنان و نمایندگان جامعه مدنی را محروم کردند و مرکز امنیت آمریکا گفته که این نشست سوالاتی در مورد تعهدات بینالمللی طالبان ایجاد کرده است.
این نهاد میگوید که طالبان مسئول اجرای تعهدات حقوق بشری افغانستان هستند و به هفت معاهده از نه معاهده اصلی حقوق بشر ملزم است.
این نهاد میگوید که محدودیتهای طالبان علیه حقوق دختران و زنان باید بر اساس تمامی قوانین بینالمللی ارزیابی شود و نه فقط بر اساس تعهدات معاهده حقوق زنان.
با وجود این، کمیته نظارت بر کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان پیشتر اعلام کرد که نمیتوان از مذهب، فرهنگ یا سنت برای نقض حقوق زنان استفاده شود.