جمهوری مدارا: کارشناسان سازمان ملل متحد از جمله ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان از دولت پاکستان خواستهاند که اخراج اجباری مهاجران افغانستان را متوقف کند.
این درخواست در حالی مطرح میشود که هم اکنون روند اخراج اجباری شهروندان مهاجر افغانستان از پاکستان آغاز شده است.
مهاجران افغانستان در پاکستان، به شدت تحت فشار قرار دارند که باید این کشور را ترک کرده و به افغانستان بازگردند.
در یک بیانیهی مشترکی که از سوی این کارشناسان منتشر شده، از دولت پاکستان خواسته شده است تا بهعنوان یک کشور همسایه با سابقهای طولانی میزبانی از شهروندان آوارهی افغانستان، همچنان به این میزبانی ادامه دهد.
در بیانیه مشترک کارشناسان سازمان ملل متحد آمده است که میلیونها مهاجر افغانستان در پاکستان بدون توجه به نگرانیهای حفاظتی، از جمله خشونت مبتنی بر جنسیت و نادیده گرفتن توصیههای عدم بازگشت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در خطر اخراج اجباری قرار دارند.
در بیانیه آمده است: «ما از پاکستان میخواهیم که فورا جابهجاییهای داخلی، اخراج، دستگیریها، ارعاب و سایر فشارها بر شهروندان اهل افغانستان برای عبور از مرز به افغانستان را متوقف کند و اصل مطلق و غیرقابل انحراف عدم بازگشت را رعایت کند.»
دولت پاکستان تا ۳۱ مارچ برای مهاجران افغانستان مهلت داده بود که این کشور را ترک کنند و اکنون که این مهلت به پایان رسیده و روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان آغاز شده است.
براساس این بیانیه، مهاجران افغانستان از آزارواذیت طالبان در افغانستان در صورت اجبار به بازگشت به آن کشور به شدت نگران اند.
کارشناسان سازمان ملل زنان، دختران، افراد دگرباش جنسی، اقلیتهای قومی و مذهبی، مقامهای دولتی و پرسنل امنیتی سابق، مدافعان حقوق بشر و کارکنان رسانهها آسیب پذیرترین اقشار جامعه مهاجر افغانستان در پاکستان هستند.
به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد، اخراج شهروندان افغانستان از کشورهای دیگر نیز نگران کننده و نقض حقوق بشر بینالمللی و قوانین پناهندگان است.
این کارشناسان با اشاره به کاهش شدید کمکهای بشری به افغانستان گفتهاند که با توجه به وخامت اوضاع حقوق بشر در این کشور ، راهحلهای بادوام برای افغانستانیهای خارج از کشور با حمایت قوی جامعهی بینالمللی نیاز است.
این نگرانیها در حالی ابراز میشود که اخراج اجباری مهاجران افغانستان از دو کشور ایران و پاکستان به شدت ادامه دارد و روزانه صدها مهاجر از این دو کشور به صورت اجباری به افغانستان بازگردانده میشوند.