جمهوری مدارا: برنامه جهانی غذا در افغانستان میگوید به دلیل خشکسالیهای پیهم، بسیاری روستاهای افغانستان خالی از سکنه شده است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد از تاثیرات منفی خشکسالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر، بسیاری از مردم در روستاهای این کشور به دلیل این مشکل، مناطق اصلی خود را ترک کرده و به محلات دیگر آواره شدهاند.
شاو وی لی، رییس دفتر برنامۀ جهانی غذا در افغانستان، پس از دیدار از برخی روستاها، در یک پیام ویدیویی در شبک اجتماعی ایکس گفته: «آنان در جستجوی یک زندگی جدید به کشور دیگری رفته اند و کسانی که هنوز جایی برای رفتن ندارند، بیشترین نیازمندان به کمکهای بشری را تشکیل میدهند».
به گفته رییس دفتر برنامه جهانی غذا در افغانستان، تامین آب برای باشندگان روستاها که به دلیل خشکسالی محلات شان را ترک کرده اند، میتواند شیوه زندگی در این روستاها را تغییر دهد.
اوتاکید کرده که سازمان ملل متحد برای تامین آب آشامیدنی و زراعت در مناطق دوردست تلاش کرده و در برخی از این مناطق، روستانشینان زندگی خود را از سر گرفته و دوباره به کشت و کار دهقانی خود رو آورده اند.
سازمان ملل متحد گفته است که افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر در برابر تاثیرات تغییرات اقلیمی است، اما کمترین توانایی و آمادگی را برای سازگاری و مقابله با پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی دارد.
گفته شده است که ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط خشکسالی شدید یا فاجعهبار مواجه است که بیش از ۵۰ درصد جمعیت این کشور را متاثر میسازد.
اخیراً دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفت که در پی خشکشدن منابع آبی در افغانستان، ۳۹ درصد خانوادهها در این کشور با کمبود آب مواجه اند. به گفته این سازمان ۲۳ درصد دیگر خانوادهها در افغانستان، وابسته به آبهای تصفیه ناشده هستند.
دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشری سازمان یا (اوچا) در سال جاری میلادی، ۲۶۴ میلیون دالر برای اولویت دادن به خدمات آب، صحت و حفظالحصه در افغانستان نیاز دارد و از این مقدار پول، فقط ۸.۴ میلیون دالر آن را دریافت کرده است.
اوچا اخیرا گزارشی را منتشر کرده که براساس آن تغییرات اقلیمی و حوادث طبیعی در افغانستان، نیازهای بشری را در سراسر این کشور تشدید خواهد کرد.