جمهوری مدارا: جنبش صدای زنان افغانستان میگوید زنان در این کشور در حدی تحت فشار قرار دارند که زنان آسیبپذیر حتا جرأت بیان تجارب شان راندارند.
این جنبش اعتراضی دیروز (دوشنبه 5 قوس) به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان بیانیهای را منتشر کرده و در آن از جامعه بینالمللی خواسته است که آپارتاید جنسیتی را در افغانستان به رسمیت بشناسد.
دیروز ۲۵ نوامبر، مصادف به روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است.
در بیانیه این جنبش آمده است که پس از تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، زنان با محدودیتهای شدیدی مواجه شده اند.
این جنبش به ممنوعیتهای آموزش و تحصیلات عالی زنان و دختران، محرومیت از حق کار، عدم مشارکت سیاسی زنان و دشواری در دسترسی به خدمات صحی و اجتماعی به عنوان برخی از محدودیتهای وضع شده از سوی گروه طالبان نام برده اند.
براساس بیانیه، زنان در افغانستان در حدی تحت فشار گروه طالبان قرار دارند که شمار زیادی از زنان آسیبپذیر به دلیل ترس از این گروه و اعمال خشونتهای وحشیانه، حتا جرأت بیان تجربههایشان را ندارند.
این جنبش به عنوان نمونه از تجاوز، قتلهای هدفمندانه، لتوکوب، شکنجه روحی و روانی توسط گروه طالبان، افزایش ازدواجهای اجباری و نداشتن حق زندگی انسانی به عنوان خشونتها علیه زنان در کشور نام برده که زندگی را به کام زنان تلخ کرده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «جامعه جهانی باید بهطور قاطع آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد و اقدامات لازم را برای محاکمه طالبان به دلیل نقض حقوق بشر اعمال کند».
از نظر جنبش صدای زنان افغانستان، آگاهیدهی در مورد حقوق زنان، ایجاد پناهگاهای امن و مراکز درمانی به زنان آسیبپذیر از خشونت و تضمین مشارکت زنان در فرآیندهای سیاسی و تصمیمگیری از مواردی است که برای مبارزه با خشونت علیه زنان مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.